Sou a: Inici / Noticies / El jovent d’Igualada escull un skatepark de tipus bowl

El jovent d’Igualada escull un skatepark de tipus bowl

Gairebé 1.400 joves han votat en el procés participatiu per dissenyar el futur equipament esportiu
15-01-2020

L’opció del tipus bowl ha estat la més votada entre els prop de 1.400 joves que han participat en el procés per decidir quina mena d’skatepark s’instal·larà al Parc de l’Onze de Setembre. Aquesta opció ha rebut 855 vots, xifra sensiblement superior als 434 vots assolits per l’opció street. La regidora d’Acció Social i Habitatge, Carme Riera, ha valorat especialment la bona participació, que demostra  que “el jovent se sent implicat en els projectes que tenen relació amb les seves necessitats, en aquest cas amb el seu lleure. Per tant, la primera bona notícia és que ha estat un procés participatiu participat”.

Pel que fa al resultat concret i a la seva gestió, Riera ha destacat que “és evident que hem rebut l’encàrrec que el nou skatepark sigui bàsicament del tipus bowl, però tampoc volem menystenir la notable quantitat d joves que ha votat per l’opció street, així que aquesta tipologia també tindrà presència –òbviament més reduïda- en la futura instal·lació. Crec que d’aquesta manera donem una resposta adequada a la demanda que els joves ens han fet a través d’aquest procés participatiu”.

D’aquesta manera es culminarà el camí obert  el 2018, quan l’Ajuntament va iniciar  un procés participatiu per definir com havia de ser l’ampliació del Parc Central, que destinava una part al joc i al lleure d’infants i joves. Aquest procés va anar especialment adreçat a escoles, instituts, entitats i famílies, que van fer propostes per decidir com havia de ser el Parc Onze de Setembre, ubicat a l’illa del costat de l’Hospital, annexa a la part ja existent, on actualment hi ha el camp de vol.

Un cop finalitzat el procés participatiu, l’equip d’arquitectes ha estat dissenyant el Parc en funció dels resultats obtinguts, i el projecte preveu destinar una parcel·la de 1.800 m2 a la instal·lació d’un skatepark. Aquesta instal·lació formarà part d’una àmplia zona, amb una superfície d’uns 25.000 m2, que l’Ajuntament transformarà en un espai amb jocs singulars i elements paisatgístics atractius que combinin joc, natura i esport per a un públic familiar.

Punt de votació

Street

Bowl

En blanc /

 nuls

Total

Saló de la Infància

273

496

14

783

Biblioteca Central

83

133

3

219

Torneig Caga Tió

78

226

70

374

TOTAL

434

855

87

1.376

  • Compartir