Sou a: Inici / Noticies / El jurat d’ACES Europe fa un balanç “extraordinari” de la visita a Igualada

El jurat d’ACES Europe fa un balanç “extraordinari” de la visita a Igualada

El secretari general de l’entitat, Hugo Alonso, ha felicitat Igualada per la feina extraordinària que ha fet la candidatura
21-05-2018

Els membres del comitè avaluador de la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe) han marxat d’Igualada aquest diumenge fent un molt bon balanç del que han vist durant tot el cap de setmana, i mantenint la incògnita de si Igualada rebrà el títol de Ciutat Europea de l’Esport 2019.

Després de conèixer les instal·lacions, intercanviar impressions amb el teixit esportiu de la ciutat i viure de primera mà esdeveniments com l’Igualada Urban Running Night Show o el festival aeri Aerosport, el secretari general de l’entitat Hugo Alonso ha felicitat Igualada per la “feina extraordinària que ha fet la candidatura” i ha valorat que la ciutat tingui “un plantejament d’esport per a tothom”.

En la roda de premsa de balanç feta aquest dissabte al vespre, Hugo Alonso, en nom del jurat, també ha volgut destacar que a Igualada practica esport de manera regular el 61% de la població, molt per sobre de la mitjana europea, i ha valorat que l’Ajuntament hagi destinat els darrers 4 anys gairebé un 10% del pressupost a la pràctica de l’esport, quan la mitjana europea no arriba al 3% de la despesa municipal.

En nom de la ciutat, l’alcalde d’Igualada Marc Castells ha agraït als clubs, entitats, professionals de l’esport, i conciutadans que han fet possible la candidatura d’Igualada, i també a d’altres institucions i municipis del territori que hi han donat suport com els ajuntaments de Castellolí –el jurat ha visitat aquest dissabte el Circuit Parcmotor- o Òdena, que ha acollit el festival aeri Aerosport a l’aeròdrom Igualada-Òdena.

El jurat format, per persones d’arreu d’Europa, ha conegut els equipaments esportius de la ciutat, els clubs i esportistes amb els seus èxits i títols més rellevants, la indústria local vinculada al món de l’esport i el pes que l’esport escolar, la promoció dels hàbits saludables entre la ciutadania o l’esport inclusiu tenen en la vida de la ciutat. La visita del jurat s’ha conclòs aquest diumenge amb un vol en globus.

Després d’aquesta visita de dos dies al cor de l’activitat esportiva d’Igualada, el comitè avaluador assignarà una puntuació a la capital de l’Anoia. Les ciutats que finalment rebin els títols de Ciutat o Capital Europea de l’Esport 2019 es faran públics a finals d’aquest any.

L’objectiu de la candidatura · La de Ciutat Europea de l'Esport és una designació que reconeix les polítiques esportives locals que contribueixen a millorar el nivell general de salut dels seus habitants, a través de la cultura de la salut, l'exercici i l’activitat física, la transmissió de valors com el joc net i l’enfortiment del sentiment de pertinença a la comunitat.

Aquest reconeixement implica, entre altres, una major visibilitat internacional per les ciutats distingides i els seus esportistes i clubs, sumada a l’intercanvi d’experiències i iniciatives amb altres municipis reconeguts i una major capacitat d’atraure esdeveniments esportius de rellevància. El segell l’atorga la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), d’acord amb la Comissió Europea.

  • Compartir