Sou a: Inici / Noticies / El Liceu a la Fresca projecta divendres 'Il Trovatore' a Igualada

El Liceu a la Fresca projecta divendres 'Il Trovatore' a Igualada

En aquesta edició són 165 les ciutats i viles que s'han sumat a la iniciativa, una xifra que suposa un increment del 36,3% respecte l'any anterior, en què es va projectar 'La Bohème'
17-07-2017

Aquest any 2017, Igualada torna a ser un dels municipis que acull el Liceu a la Fresca, la iniciativa del Gran Teatre del Liceu que transmetrà un clàssic de l'òpera, Il Trovatore de Giuseppe Verdi, simultàniament arreu del territori català i altres punts de l'Estat. La voluntat del teatre barceloní és estimular la cultura operística amb una projecció atractiva i oberta a tots els públics.

En aquesta edició són 165 les ciutats i viles que s'han sumat a la iniciativa, una xifra que suposa un increment del 36,3% respecte l'any anterior, en què es va projectar La Bohème de Giacomo Puccini. A Igualada, la projecció s'emmarca en el festival musical Anòlia i la projecció, amb l'entrada gratuïta, tindrà lloc aquest divendres, 21 de juliol, a les 22h al Parc de l'Estació Vella.

Un clàssic de l'òpera · Il Trovatore és una de les grans òperes de l'època romàntica, una història de passió i sang, d'amor i venjança. És una òpera en quatre actes amb llibret de Salvadore Cammarano i Emanuele Bardare, estrenada el 19 de gener de 1853 al Teatro Apollo de Roma. A Barcelona va arribar el 18 de maig de 1854, precisament al Liceu, que des d'aleshores n'ha acollit 275 representacions, l'última l'any 2009.

Aquest 2017, l'escenari barceloní acull una nova versió de la immortal obra de Verdi i, com descriuen els seus impulsors, des d'una perspectiva molt especial, vista "amb els ulls de Goya". És una coproducció del Liceu i l'Ópera de Oviedo, amb direcció musical de Daniele Callegari, direcció d'escena de Joan Anton Rechi, un repartiment de primer ordre, una cuidada escenografia i la participació de l'Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu. La projecció a Igualada compta amb el suport del departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament.

  • Compartir