Sou a: Inici / Noticies / 'El llac dels cignes', el 19 de gener al Teatre Municipal l'Ateneu

'El llac dels cignes', el 19 de gener al Teatre Municipal l'Ateneu

El Russian Classical Ballet va néixer a Moscou ara fa tretze anys amb la missió de preservar la tradició del ballet rus clàssic
16-01-2018

El proper divendres, 19 de gener, a les 20h, el Russian Classical Ballet, dirigit per Eugeniya Bespalova, representarà El llac dels cignes al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. Les entrades, a un preu de 35, 30 i 25 euros, es poden comprar fins dijous al Punt de Difusió Cultural i Turística, al carrer Garcia Fossas 2. També el divendres, des d’una hora abans de l’espectacle a la taquilla del Passatge Vives, o en línea al web www.ticketea.com.

El Russian Classical Ballet va néixer amb la missió de preservar la tradició del ballet rus clàssic. Va ser fundat a Moscou l’any 2005 i és una companyia formada per un elenc de ballarins graduats a les escoles coreogràfiques més prestigioses, com les de la pròpia capital, o les de Sant Petersburg, Novosibirsk i Perm, que han actuat en teatres de gran renom. La companyia combina l’experiència i domini de ballarins internacionals i joves talents de la dansa clàssica, que ofereixen una tècnica refinada, una destresa inusual i una expressivitat dramàtica. Entre el seu repertori hi ha títols com Giselle, Don Quixot, Carmen, El trencanous, La bella dorment o El llac dels cignes. 

El llac dels cignes · Freqüentment considerat l’epítom dels ballets clàssics, El llac dels cignes és un conte d’amor, traïció i triomf del bé sobre el mal. Ple de romanticisme i bellesa. Amb música de Piotr Ílitx Txaikovski, coreografies de Màrius Petipà i Lev Ivànov, i llibret de Vladimir Begichev i Geltzer Vasily aquest és un ballet que, des que es va estrenar per primera vegada el 1877 al Teatre Bolshói de Moscou, mai ha deixat de representar-se. Des de fa més d’un segle sedueix el públic que en gaudeix.

El llac dels cignes narra la història d’Odette, una jove víctima de l’encanteri del terrible bruixot Von Rothbart, que la converteix en cigne durant el dia i adopta la forma humana durant la nit. Només una declaració d’amor veritable la podrà alliberar de la maledicció. Emmarcat en la vertadera poètica romàntica, el bé triomfa sobre el mal. Un duel entre la puresa del Cigne Blanc i la intriga del Cigne Negre.

  • Compartir