Sou a: Inici / Noticies / 'El Messies' de Händel, el 23 de desembre a Santa Maria

'El Messies' de Händel, el 23 de desembre a Santa Maria

El concert tindrà lloc a les 18h i no a les 21:30h, com s’havia anunciat en un primer moment
18-12-2018

Diumenge vinent, 23 de desembre, a les 18h –no a les 21:30h com s’havia anunciat inicialment– tindrà lloc, a la Basílica de Santa Maria d’Igualada, el ja clàssic Concert de Nadal amb l’Orquestra Terres de Marca, el Cor de Noies Exaudio i el Cor d’Homes d’Igualada. Aquesta vegada s’interpretarà una obra de referència i àmpliament coneguda, El Messies de Georg Friedrich Händel. El solistes seran Maria Pujades com a soprano, Tànit Bono fent de contralt, Joan Francesc Folqué com a tenor i Néstor Pindado fent de baix. L’obra serà dirigida per Josep Miquel Mindán.

El Messies de Händel és un oratori àmpliament popularitzat, sobretot el seu cor Al·leluia, al final de la segona part. El llibret és de Charles Jennens i tracta episodis de la vida de Jesús relatats profèticament des de l’Antic Testament, intercalats amb cites dels Evangelis.

Es va estrenar el 1742 a Dublin i, per això, està escrit i interpretat en llengua anglesa. Pel seu èmfasi en el naixement és habitual i tradicional programar-lo per les festivitats de Nadal, encara que pel seu contingut podria ser programat en qualsevol altre període de l’any, en especial per la Pasqua, ja que els episodis de la Passió i Mort, així com la Resurrecció i l’Ascensió en formen part i originalment es va crear perquè fos així. L’oratori està dividit en tres parts, seguint la tradició de tres actes de les òperes de l’època, si bé quan s’interpreta en concert, se solen ometre alguns moviments per així fer-lo més assequible al gran públic.

El concert l’organitza i patrocina el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, el produeix l’entitat Contrapunt i compta també amb la col·laboració de la Parròquia de Santa Maria.

Les entrades es venen al Punt de Difusió Cultural i Turística, al c/ Garcia Fossas 2, i també el mateix dia a la basílica. Tenen un preu de 15 euros –13 euros anticipada– i de 10 euros per als beneficiaris dels descomptes habituals i menors de 12 anys.

  • Compartir