Sou a: Inici / Noticies / 'Somriures i llàgrimes', diumenge a l’Ateneu

'Somriures i llàgrimes', diumenge a l’Ateneu

L’escenari igualadí rep un muntatge ple d’emoció, cançons i melodies que formen part del record de molta gent i que farà gaudir petits i grans
20-10-2015

El musical en català Somriures i llàgrimes arriba el proper diumenge, 25 d’octubre, a les 18h, al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. L’espectacle, programat conjuntament per la regidoria de Promoció Cultural i el grup Xarxa d’Igualada, comptarà amb la col·laboració de la coral Els Verdums. L’activitat s’inclou en el programa Cultura en Família de l’Ajuntament d’Igualada i forma part de la programació estable de teatre, música i dansa, amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona. Les entrades es podran comprar el dissabte, dia 25, de 19 a 20h, i el diumenge, des d’una hora abans a la taquilla del teatre. La resta de dies, al Punt d’Informació Cultural i Turística, al c/ Garcia Fossas, 2. 

Somriures i llàgrimes és un musical que ha marcat la història d'aquest gènere teatral que, gràcies a la pel·lícula protagonitzada per Julie Andrews, ha conviscut amb moltes famílies durant cinquanta anys. Una companyia de vint-i-cinc cantants, actors i músics, representen una versió sincera i emocionant d'aquest musical. Un espectacle ple de música, coreografies, molts somriures i alguna llàgrima.

Com és ben sabut, es tracta d’un musical emblemàtic, dirigit a un públic familiar de totes les edats que fa somriure els més petits amb melodies tan conegudes com Do-re-mi o My favourite things i fa emocionar els grans i els no tan grans, amb una història que té un rerefons polític i dramàtic.

En aquesta primera versió en català del conegut musical The Sound of Music, els papers protagonistes són interpretats per coneguts actors de l'escena del teatre musical a Catalunya, com Albert Muntanyola, Xavier Ribera-Vall, Maria Torras, Marta Torras, Enric Cusí i Dani Claramunt, acompanyats per un repartiment amb set nens, un cor i una orquestra de sis músics.

La companyia M&M · La companyia M&M, creada pel músic Juli Rodríguez i l'actriu i cantant Maria Torras, neix amb la vocació de crear muntatges professionals dels grans musicals que tothom coneix, en petit i mitjà format i en català. Tots dos fundadors tenen molta experiència tant en el camp pedagògic com en el món de l’espectacle, havent produït altres musicals de renom com Els miserables, Grease, Mamma Mia!, Rent, Chicago i Oliver. El repte de la companyia és poder mostrar que, amb fórmules menys espectaculars que altres, però sense desmerèixer la qualitat i dignitat de les obres, també es poden assolir resultats òptims i ben atractius de segons quins musicals de gran format, vinguts sobretot, de Broadway o Londres.

La llarga trajectòria professional dels seus directors i el seu coneixement i passió pel gènere han fet d’aquesta adaptació de The sound of music un èxit de taquilla i de crítica. Somriures i llàgrimes es va estrenar al Teatre Victòria de Barcelona el 13 de juliol de 2014 i va fer temporada al Teatre Gaudí Barcelona el desembre de 2014 i gener de 2015, prorrogant en dues ocasions per mantenint-se en cartellera fins al març de 2015, per  l’èxit d'acollida. Es va penjar el cartell de "entrades esgotades" en diverses ocasions, aconseguint una valoració del portal de venda d'entrades atrapalo.com de 9.1 sobre 10, convertint-se en un dels espectacles més ben valorats pels espectadors a Barcelona.

Somriures i Llagrimes, un The Sound Of Músic en català · La història se situa a l’Àustria d’abans de la Segona Guerra Mundial. Maria, una jove novícia, per ordre de la mare abadessa, fa d’institutriu de la família Von Trapp, formada per set nens i el seu pare vidu, un capità retirat de l’exèrcit i ara promès amb la Baronessa Schraeder. Maria es guanya l’estimació dels nens a través de la música, fa que aquella família recuperi l’alegria, i enamora el capità Von Trapp amb la seva innocència i la dedicació als nens. Coincidint amb la invasió nazi d’Àustria la família Von Trapp ha de fugir del país travessant les muntanyes amb la col·laboració de les monges del convent i del bon amic del capità, Max Detweiler.

The Sound of Music és un musical del compositor Richard Rodgers i el lletrista Oscar Hammerstein II, una parella considerada pionera i innovadora en la història del teatre musical. De fet, la primera obra que van compondre Oklahoma! està considerada el primer musical de la història moderna americana. A partir d’aquell moment s’inicia el que s’anomena l’Edat d’Or, una època en la qual una sèrie d’autors com ara Bernstein o Porter queden influenciats per aquesta nova fórmula i comencen a compondre musicals. El llibret original és de Howard Lindsay i Russel Crouse i està basat en les memòries de Maria Von Trapp, La història dels cantants de la família Von Trapp.

The Sound of Music, títol original, es va estrenar a Broadway el 1959 i, sis anys més tard, l’any 1965, es va fer una pel·lícula que va marcar la història del cinema musical, protagonitzada per la fantàstica Julie Andrews i Christopher Plummer, entre altres.

  • Compartir