Sou a: Inici / Noticies / El pàrquing de l'Hospital obrirà les 24 hores del dia

El pàrquing de l'Hospital obrirà les 24 hores del dia

La Societat Igualadina Municipal d’Aparcaments, SIMA, té previst obrir als usuaris el pàrquing subterrani de l’Hospital de la ciutat les 24 hores del dia a partir de mitjans del mes de setembre. Segons ha detallat aquest dimecres l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, l’Hospital atén cada dia unes 180 urgències, el 34% de les quals, més de 60 casos, es produeixen entre les 21h del vespre i les 8h del matí
17-07-2014

La Societat Igualadina Municipal d’Aparcaments, SIMA, té previst obrir als usuaris el pàrquing subterrani de l’Hospital de la ciutat les 24 hores del dia a partir de mitjans del mes de setembre. Segons ha detallat aquest dimecres l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, l’Hospital atén cada dia unes 180 urgències, el 34% de les quals, més de 60 casos, es produeixen entre les 21h del vespre i les 8h del matí. Per això, com ha explicat, el que pretenen el consistori i l’empresa SIMA és “fer tots els possibles per tal d’oferir als acompanyants i familiars de les persones que entren a Urgències les màximes facilitats en l’ús de l’aparcament”.

Per a fer-ho possible, caldrà una inversió de 36.000 euros destinada a monitoritzar la instal·lació i dotar-la de la maquinària necessària per al servei automàtic a l’usuari, una xifra que SIMA calcula recuperar en els tres propers anys amb l’increment d’usos previst, ja que el nou funcionament permetrà oferir noves modalitats d’abonament.

Facilitats d’aparcament. Al mes de gener de l’any 2012, com ha recordat Castells, el consistori ja va iniciar les mesures destinades a facilitar als usuaris l’estacionament en aquesta àrea, eliminant les zones blaves dels carrers propers a l’Hospital i traslladant-les a altres ubicacions de la ciutat que, per l’activitat comercial que acullen, demanen més rotació en l’aparcament en superfície.

Paral·lelament, es va començar a aplicar la primera hora gratuïta per a tots els usuaris de l’aparcament subterrani de SIMA, una mesura que ara, uns anys més tard, permet treure les primeres conclusions. El número de tiquets de rotació s’ha més que triplicat entre 2011 i 2014, fet que aviat demanarà obrir la planta inferior de la instal·lació, fins ara sempre tancada, i oferir ja les 300 places totals de què disposa. Si el primer semestre de 2011 se’n van generar 9.698, el primer semestre de 2014 el nombre de tiquets generats ha arribat als 34.642. Això, segons Castells, demostra que “fent polítiques actives de promoció es millora la visibilitat i l’acceptació de l’aparcament i s’ajuda la ciutadania”.

Camí cobert per a vianants. L’alcalde d’Igualada ha avançat, a més, l’aprovació imminent d’una altra actuació que connectarà la sortida per a vianants de l’aparcament amb l’accés a l’Hospital del carrer Lecco mitjançant un passadís cobert en superfície. Això farà que les persones usuàries, en alguns casos persones amb mobilitat reduïda, puguin arribar fins al centre hospitalari de manera còmoda fins i tot els  dies de pluja.

  • Compartir