Sou a: Inici / Noticies / El Pla d'Asfaltatge 2017 preveu actuar en vint punts de la ciutat

El Pla d'Asfaltatge 2017 preveu actuar en vint punts de la ciutat

Paral·lelament, aquest mes de maig, s’instal•len balises lluminoses en alguns passos de vianants per a incrementar la seguretat dels vianants
10-05-2017

L’Ajuntament d’Igualada durà a terme el proper estiu una vintena de treballs d’asfaltatge en carrers, places i equipaments escolars. Tal i com ha detallat aquest dimecres, 10 de maig, el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, el consistori preveu executar les tasques entre els mesos de juliol i agost.

Els recursos destinats aquest any 2017 al Pla Anual d’Asfaltatge són d’uns 430.000 euros i la superfície total que veurà millorat el seu ferm serà de 32.000 m2. Pont explica que “aquest any es fa un esforç molt important per seguir posant al dia l’estat dels nostres carrers, actuant en pràcticament tots els barris de la ciutat i prioritzant sempre aquells punts que suporten més trànsit i presenten un estat més deteriorat”.

Segons s’ha detallat avui, enguany s’asfaltarà el Pg. Verdaguer sud, entre c/ Sant Magí i c/ Òdena; l’Av. Pau Casals, entre c/ Pau Muntades i c/ Sant Joan Baptista i entre c/ Sant Joan Baptista i Pl. Mossèn Segura; l’Av. Dr. Pasteur, entre Av. Mestre Muntaner i c/ Masquefa; l’Av. Mestre Muntaner, entre c/ Lleida i c/ Itàlia; l’Av. Països Catalans, en dues fases, entre Av. Generalitat i Av. Andorra, l’Av. Àngel Guimerà, entre Av. Gaudí i c/ Torrent de l’Espelt; el pont de l’N-IIa, entre Av. Pasteur i Av. de la Pietat; el c/ Bèlgica, entre Av. Països Catalans i c/ Lecco; el c/ Masquefa, entre Av. Dr. Pasteur i c/ Comarca; el c/ Gardènies, entre c/ Dr. Pujades i c/ Pau Muntades; el c/ de la Torre, entre c/ Dr. Pujades i c/ Pau Muntades i entre c/ Sor Rita Mercader i Av. Balmes; el c/ Germanes Castells, entre c/ Sor Rita Mercader i Av. Balmes; el c/ Sant Vicenç, entre c/ Vilanova i la Geltrú i Pg. Verdaguer; el c/ Sant Josep, entre c/ Sant Pau i c/ Sant Carles; el c/ Bisbe Perelló, entre Av. Pau Casals i c/ Nicolau Tous; la Pl. Mossèn Segura; l’aparcament del CEIP Emili Vallès, que es desenvoluparà en tres fases i, finalment, l’entorn de la pista esportiva de l’escola Garcia Fossas.

Al marge de les accions esmentades, aquest mes de maig i quan estiguin enllestides les obres d’adequació de xamfrans i millora de l’accessibilitat per als vianants, s’asfaltarà també tot el c/ Capellades, entre la Ctra. Manresa i el c/ Sant Josep.

Noves balises lluminoses en passos de vianants · Paral·lelament, aquests dies s’està duent a terme la instal·lació de balises lluminoses en dos passos de vianants: a l’Av. Barcelona davant del Col·legi Monalco, i al Pg. de les Cabres, davant del Col·legi Mare del Diví Pastor. Amb els nous LEDs a terra, segons Jordi Pont, es vol recordar als conductors la necessitat de reduir la velocitat i augmentar la precaució quan s’aproximin a aquests passos. Aquesta prova, si és satisfactòria, es podria estendre més endavant a altres punts de la ciutat.

  • Compartir