Sou a: Inici / Noticies / El Ple aprova el pressupost de l’Ajuntament d’Igualada per a l’any 2020

El Ple aprova el pressupost de l’Ajuntament d’Igualada per a l’any 2020

En la sessió de dimarts també es va aprovar, per unanimitat, que la ciutat presenti la candidatura per ser Capital de la Cultura Catalana l’any 2022
25-09-2019

El Ple Municipal, reunit en la sessió ordinària del mes de setembre, va aprovar dimarts al vespre el pressupost general de l’Ajuntament d’Igualada per a l’any 2020. La proposta de l’equip de Govern, que va ser defensada per la tinenta d’alcalde Carlota Carner, va ser aprovada amb els nou vots a favor del grup de Junts per Catalunya i l’abstenció d’Igualada Som-hi, i va tenir set vots en contra, corresponents a quatre regidors d’ERC (David Prat va justificar l’absència) i als grups de Poble Actiu i Ciutadans.
Després d’aquesta votació, el pressupost de l’Ajuntament serà de 57,4 milions d’euros i el pressupost consolidat, que inclou també les societats municipals, els organismes autònoms i el Consorci Sociosanitari d’Igualada, arribarà a 68,8 milions. Pel que fa a les inversions més destacades, cal assenyalar els diners destinats a: el Pla de modernització del polígon de les Comes: 1.437.412,48€; el nou alberg de Cal Maco: 738.614’74€; el Hub disseny, del sector del disseny i la moda: 441.771’44€; el Campus Universitari: 200.000€; el Pla de xoc per a les escoles: 100.000€; el Centre Cívic Nord: 230.000€; l’Anella Verda: 100.000€; el Parc central: 100.000€; el Pla de Barris: quasi 800.000 entre obres i asfaltats, i l’acabament de Cal Badia: uns 110.000 euros.
Quant als impostos, es manté el tipus de gravamen de l’IBI, que tornarà a ser de 0’85. També es mantenen invariables l’impost de l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (plusvàlues), l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost sobre Construccions i Instal·lacions i l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica.
D’altra banda, el Ple també va aprovar, per unanimitat que Igualada presenti la candidatura per ser nomenada Capital de la Cultura Catalana 2022. Ara s’inicia el procés per a la redacció del projecte de la proposta de la ciutat per a ser escollida.
Finalment, en la part no resolutiva del ple es van aprovar sengles mocions presentades per JxIgualada i Poble Actiu contra el tall de subministrament elèctric a les famílies amb deute per part d'Endesa i altres companyies, i una altra moció d’ERC en suport a les persones detingudes dilluns per la Guàrdia Civil, acusades de terrorisme, també va ser aprovada amb els vots a favor dels republicans, JxIgualada i Poble Actiu, amb l’abstenció d’Igualada Som-hi i el vot en contra de C’s.

  • Compartir