Sou a: Inici / Noticies / El ple aprova el programa de masoveria urbana i els ajuts escolars pel curs 2020/2021

El ple aprova el programa de masoveria urbana i els ajuts escolars pel curs 2020/2021

També s’han aprovat les subvencions per a les entitats sense ànim de lucre dedicades a la cooperació
09-06-2021

El ple ordinari de juny s’ha iniciat donant compte de la contractació amb caràcter urgent d'un conserge dues coordinadores casal estiu i de l’acceptació de la subvenció de la Diputació de Barcelona dins el programa de crèdit local 2021

La part resolutiva del ple ha donat inici amb la ratificació referent a les al·legacions presentades a la proposta de xifra oficial de l'INE que ha estat votada a favor per tots els grups municipals.

També ha estat unànime el vot favorable al Conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Igualada i la Universitat de Lleida per a l'impuls dels estudis del grau en administratiu i direcció d'empreses al Campus Universitari Igualada-UdL.

En el ple també s’han aprovat, de cara al proper curs 2021/2022, les bases que regulen la concessió d’ajuts per a l’adquisició de llibres i material escolar, les bases que regulen la concessió d’ajuts per a les famílies usuàries de les escoles bressol d’Igualada i les  bases que regulen la concessió d’ajuts per a les famílies usuàries del servei de menjador de les escoles de segon cicle d’educació infantil i primària d’Igualada. Els tres punts han estat votats favorablement per Junts x Igualada i Ciutadans i han comptat amb l’abstenció d’ERC , Igualada Som-hi i Poble Actiu.

El ple també ha aprovat per unanimitat l’atorgament de subvencions de l’Ajuntament d’Igualada a entitats sense ànim de lucre que es dediquen a la cooperació, per a projectes i activitats d’interès social que duguin a terme i per al seu funcionament

També ha estat aprovat per unanimitat el programa de masoveria urbana i les bases específiques reguladores de les subvencions per a accedir a aquest programa.

La part resolutiva del ple ha finalitzat amb l’aprovació d’un contracte de préstec amb el banc Bilbao Vizcaya Argentaria que ha comptat amb els vots favorables de Junts x Igualada, ERC, Igualada Som-hi i Ciutadans i l’abstenció de Poble Actiu.

La part no resolutiva del Ple s’ha iniciat  amb una moció no resolutiva  per la pròrroga per la declaració d'habitatge tens del municipi d’Igualada segons la llei 11/2020, de contenció de rendes de lloguer d'habitatges  que ha presentat el grup municipal de Poble Actiu. La moció ha comptat amb els vots favorables de tots els grups municipals a excepció de Ciutadans que s’ha abstingut.

La segona moció no resolutiva presentada per Igualada Som-hi en suport a la ciutadania colombiana amb l'objecte que el govern colombià garanteixi drets fonamentals i protegeixi qui els exerceix ha comptat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Finalment s’ha aprovat per unanimitat la moció no resolutiva presentada per tots els grups municipals  de reparació i restitució de la memòria de les dones acusades de bruixeria

Ple extraordinari sobre la Política d’Habitatge a Igualada i proposta de Mesures i Actuacions

En acabar el ple ordinari del mes de juny s’ha dut a terme un ple extraordinari proposat pels grups municipals d’ERC Igualada i Poble Actiu sobre la Política d’Habitatge a Igualada i la proposta de Mesures i Actuacions.

El ple s’ha articulat en tres blocs que s’han votat per separat. Cadascun dels blocs contenia diverses propostes en matèria d’habitatge.

El primer bloc del debat "Ajudes directes al servei de les persones" ha comptat amb els vots favorables d' ERC, Igualada Som-hi Poble Actiu i l’abstenció de Junts x Igualada i Ciutadans.

El segon bloc de propostes: "Pla de xoc contra els Habitatges buits". Ha comptat amb els vots favorables d'ERC, Igualada Som-hi, Poble Actiu i Ciutadans i l’abstenció de Junts x Igualada.

Finalment, l’últim bloc del debat "Planificació i previsió" ha comptat amb els vots favorables d'ERC, Igualada Som-hi i Poble Actiu i les abstencions de Junts x Igualada i Ciutadans.

 

  • Compartir