Sou a: Inici / Noticies / El ple d’Igualada aprova la pròrroga de les concessions del mercat de La Masuca

El ple d’Igualada aprova la pròrroga de les concessions del mercat de La Masuca

El ple s’ha iniciat amb la lectura, per part de tots els grups polítics, d'un manifest solidari amb el poble saharauí en commemoració del 48è aniversari de la República Àrab Saharauí Democràtica.
28-02-2024

Aquest dimarts 27 de febrer ha tingut lloc el ple ordinari de l’Ajuntament d’Igualada corresponent al mes de febrer.

El ple s’ha iniciat amb la lectura, per part de tots els grups polítics, d'un manifest solidari amb el poble saharauí en commemoració del 48è aniversari de la República Àrab Saharauí Democràtica.

Seguidament s’ha donat compte de la contractació amb caràcter urgent d'un conserge i d'un oficial 2a jardiner.

La part resolutiva del ple s’ha iniciat amb la ratificació del nomenament d’un representant de l’Ajuntament d’Igualada a les Comissions de Garanties d'Admissió dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès que ha comptat amb els vots favorables de tots els grups municipals a excepció de Poble Actiu que s’ha abstingut.

El ple també ha aprovat una operació de Tresoreria amb Banco Santander amb els vots favorables de Junts per Igualada i l’abstenció de la resta de grups.

L’últim punt del ple ha estat l’aprovació per unanimitat de la modificació del termini de les concessions demanials de les parades i botigues del mercat municipal de La Masuca.

Finalment en la part no resolutiva del ple s’han presentat quatre mocions no resolutives. La primera ha estat presentada per Poble Actiu en suport a la pagesia en lluita i de promoció de polítiques per la sobirania alimentària a Igualada. Ha estat aprovada per unanimitat.

En segon lloc el ple ha aprovat una moció no resolutiva presentada per ERC per reprovar al govern municipal per la mala gestió del projecte del nou Mercat Municipal de La Masuca i pels més de 200.000€ invertits. Ha comptat amb el vot contrari de Junts per Igualada i els vots favorables de la resta de grups.

Finalment s’han presentat dues mocions referents a la Hispano Igualadina. Una primera presentada per Junts per Igualada, per iniciar els tràmits per instar el requeriment davant la Generalitat de Catalunya, previ al recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa per inactivitat de la Generalitat, en relació a les irregularitats en la prestació del servei de transport de bus interurbà d’Igualada-Barcelona. S’ha aprovat amb els vots favorables de Junts per Igualada, Igualada Som-hi i l’abstenció de la resta de grups.

ERC ha presentat, finalment, una moció no resolutiva perquè l'Ajuntament es querelli contra l’empresa Hispano Igualadina Monbus per posar en risc la seguretat dels usuaris i usuàries. Ha comptat amb els vots favorables de tots els grups i l’abstenció de Junts per Igualada.

  • Compartir
Pertany a: