Sou a: Inici / Noticies / El Ple de l’Ajuntament aprova un pla econòmic financer i una modificació de crèdit

El Ple de l’Ajuntament aprova un pla econòmic financer i una modificació de crèdit

Comunicat Ajuntament Igualada
29-07-2020

El Ple municipal de l’Ajuntament d’Igualada ha aprovat, en la sessió ordinària corresponent al mes de juliol que ha celebrat aquest dimarts, un pla econòmic financer i una modificació de crèdit, en un punt que ha tingut els vots a favor de l’equip de govern de Junts per Igualada i del grup d’Igualada Som-hi, i l’abstenció dels altres tres grups municipals.

El ple ha començat amb l’apartat d’informació d’alcaldia, en què l’alcalde, Marc Castells, ha fet lectura dels acords assolits en les taules sectorials creades arran de la pandèmia per definir línies transversals per a la reactivació econòmica i social, de manera conjunta entre totes les forces polítiques.

En l’apartat de despatx d’ofici, s’ha donat compte de decrets d'alcaldia per contractacions d'un auxiliar pràctic, del servei d'àpats a domicili per a persones en situació de vulnerabilitat, una tècnica de joventut, un peó jardiner, una tècnica del programa Espai de recerca de feina i dues integradores socials.

El Ple ha ratificat, amb els vots de Junts per Igualada i Igualada Som-hi i l’abstenció d’ERC, Poble Actiu i Ciutadans, els decrets d’adhesió i aportació als projectes d’Impuls del sector del comerç i la restauració i Conca industrial 4.0, de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena. També s’han ratificat les al·legacions a la xifra oficial de l’Institut Nacional d’Estadística, en aquest cas amb el vot favorable, també, de Ciutadans.

Un altre punt debatut i aprovat ha estat el de les festes locals de l’any 2021, que seran el dia 6 d’abril, festivitat del Sant Crist d’Igualada, i el 30 d’agost, festa major. La proposta ha tingut el vot favorable de l’equip de govern i l’abstenció de la resta de grups.

En l’apartat d’Ensenyament, el pla ha tirat endavant les bases que regulen la concessió d’ajuts per a les famílies usuàries del servei de menjador de les escoles de segon cicle d’educació infantil i primària, amb l’abstenció d’ERC i Poble Actiu i els suport de la resta de grups. I en l’apartat d’Acció Social i Igualtat hi ha hagut unanimitat per atorgar subvencions a entitats sense ànim de lucre per a projectes i activitats d’interès social i per aprovar l’addenda al contracte programa entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’Ajuntament d’Igualada en matèria de serveis socials i de polítiques d’igualtat per a la implementació de mesures extraordinàries en relació amb l’impacte social de la pandèmia de la Covid-19.

Finalment, el Ple ha debatut i aprovat tres mocions. La primera és una presentada per Poble Actiu en nom de les entitats Grup de Suport Sas Absolució i La Baula Xarxa Solidària en suport a l'Andrián Sas, que ha tingut els vots a favor de Junts per Igualada i ERC, l’abstenció d’Igualada Som-hi i el vot en contra de Ciutadans. La segona moció l’ha presentat Igualada Som-hi en defensa del sistema públic de salut i per a un nou pacte nacional de salut de Catalunya, i ha tingut el vot a favor de Ciutadans i l’abstenció dels altres tres grups. I la tercera, presentada per Esquerra Republicana conjuntament amb Poble Actiu, en defensa de la proposició de llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendaments d'habitatge, ha tirat endavant amb el suport d’Igualada Som-hi i amb el vot contrari de Junts per Igualada i Ciutadans.

 

  • Compartir