Sou a: Inici / Noticies / El Portal del Llevador mostra un pessebre tradicional

El Portal del Llevador mostra un pessebre tradicional

El pessebre tradicional més estès presenta una visió panoràmica d’allò que es representa amb relleus i desnivells, de manera que doni la màxima sensació de realisme.
14-12-2015

La sala del Portal del Llevador d’Igualada, situada al c/ Concepció número 13, acull aquestes festes de Nadal un pessebre tradicional, obra dels Guies i Scouts d'Europa, amb el suport del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament i la mateixa sala d’exposicions.

La mostra es podrà veure fins el diumengel 10 de gener de 2016. El pessebre tradicional més estès presenta una visió panoràmica d’allò que es representa amb relleus i desnivells, de manera que doni la màxima sensació de realisme. Per això, tan important  com el camp sembrat, la muntanya nevada, el riu, el pont,  les figures o els caminets, ho és el fons que simula el cel i dóna sensació d’infinit. Les figuretes populars donen vida al paisatge; el pastor portant un bé al coll per oferir-lo al nen Jesús, el pastor que guarda el ramat, la dona que ve de la font, el traginer, els pastors amb instruments populars com la gralla o el flabiol al costat de l’establia per celebrar el naixement de Déu, el pastor de l’anunciata, sorprès en veure l’àngel dalt de l’arbre, el capellà amb el paraigua i una figura tardana però típica, el caganer, que cal col·locar en un lloc amagat i discret.

  • Compartir