Sou a: Inici / Noticies / El president de la Generalitat, Quim Torra, visita la Teneria

El president de la Generalitat, Quim Torra, visita la Teneria

Les autoritats i els ciutadans que van participar en la Jornada de Portes Obertes van poder conèixer els detalls de la transformació de l’edifici
29-09-2019

El president de la Generalitat, Quim Torra, va participar dissabte en la jornada de portes obertes a l’edifici de la Teneria, que ha estat habilitat com a seu de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia i espai docent, funció gràcies a la qual ja acull des d’aquest mes de setembre classes dels estudis de l’àmbit de la salut que la Universitat de Lleida ofereix a Igualada.

Quim Torra va visitar les instal·lacions en companyia de l’alcalde, Marc Castells, i d’altres autoritats, com ara: Laura Borràs, diputada al Congrés; Elsa Ibar, directora general de Patrimoni Cultural; Lluís Cerarols, director de Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central; Xavier Boquete, president del Consell Comarcal de l’Anoia i diversos alcaldes de la comarca, a més de membres dels consistori igualadí. També hi eren presents Delfí Robinat, president del Consell Social de la Universitat de Lleida i Ferran Badia, delegat del Rector pel Campus d’Igualada – UdL. La comitiva va poder conèixer tots els detalls de la transformació de l’edifici gràcies a les explicacions de Carles Crespo, director de l’obra i arquitecte municipal i Marta Vives, directora de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. El recorregut va acabar a la sala d’actes, amb la projecció d’un audiovisual que repassava la història de l’emblemàtic edifici i el procés de rehabilitació de què ha estat objecte.

La jornada es va organitzar com a punt culminant de la campanya de visites guiades que s’han organitzat aquest estiu per donar a conèixer a la ciutadania la transformació de la històrica edificació, ubicada a la cèntrica plaça del Rei.

  • Compartir