Sou a: Inici / Noticies / El president Puigdemont inaugura l'Ateneu Cinema

El president Puigdemont inaugura l'Ateneu Cinema

L’Ateneu Cinema, que permetrà el retorn dels films d’estrena a la capital de l’Anoia, té 129 localitats i recursos tècnics d’última generació
03-12-2016

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha inaugurat aquest dissabte, 3 de desembre, el nou Ateneu Cinema d’Igualada. Acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, i de la presidenta de l’Ateneu Igualadí, Mireia Claret, ha descobert la placa commemorativa de la posada en marxa d’aquest nou equipament cultural, que ha estat possible gràcies a un conveni entre el consistori i aquesta entitat. A l’acte també hi han assistit la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, regidors de l’Ajuntament d’Igualada, representants d’altres ajuntaments de la comarca, la diputada al Parlament de Catalunya, Alba Vergés, membres de la junta de l’Ateneu Igualadí i integrants del teixit comercial i cultural local.

Carles Puigdemont ha felicitat la ciutat d’Igualada perquè “heu sabut superar el sotrac que va suposar el tancament del cinema” i ha convidat els impulsors d’aquest nou equipament a no caure “només en el cinema comercial i saber desenvolupar un discurs cinematogràfic que faci honor a una institució com l’Ateneu Igualadí i al caràcter públic que té aquesta pantalla”.

Marc Castells, de la seva banda, ha recordat que “amb aquesta aposta donem compliment a un compromís que vam assumir i que perseguia un triple objectiu; donar resposta a una demanda ciutadana evident, recuperar un referent de cultura per la ciutat com és el cinema i, molt especialment, dotar el centre d’un reclam que dinamitzi l’economia i consolidi Igualada com un centre comercial a cel obert”.

Mireia Claret, finalment, ha apuntat que “l’Ateneu agafa el repte i el compromís de gestionar aquest cinema on, a banda de projectar pel·lícules d’estrena, sabem que tindrem el suport d’entitats com el Cineclub, Òmnium, Unesco Igualada o el Festival Zoom, fent entre tots una programació de referència”.

Al mes de gener de l’any 2014 el Kursal, l’últim cinema que havia tingut Igualada, de titularitat privada i situat al carrer Sant Magí, va tancar les seves portes. Des d’aleshores, Igualada no ha tingut cinema d’estrena, malgrat que diferents entitats i el mateix Ajuntament han seguit programant films per diferents públics al Teatre Municipal l’Ateneu, al Museu de la Pell o a la Biblioteca Central. A partir d’aquest desembre, però, Igualada recuperarà les pel·lícules comercials d’estrena.

Un nou cinema adaptat als nous temps · El nou Ateneu Cinema, amb el finançament de l’Ajuntament d’Igualada, s’ha enllestit aquesta tardor, adaptant l’antiga sala auditori de la seva planta superior a les condicions i requeriments tècnics d’un cinema modern.

Compta amb 129 localitats, butaques de gran comoditat disposades en una graderia ascendent i sistemes d’àudio i vídeo digitals de nova generació. Disposa també de dues localitats per a persones amb mobilitat reduïda, que també tenen l’accessibilitat a la sala garantida per mitjà de l’ascensor de l’edifici. La sala disposarà, a més, d’un sistema de bucle d’inducció magnètica, mitjançant el qual els usuaris de pròtesis auditives milloren notablement la seva experiència durant la projecció.

La primera estrena de l’Ateneu Cinema per al públic general serà el proper 16 de desembre, amb la nova entrega de la saga de La Guerra de les Galàxies, que porta per títol Rogue One: A Star Wars Story. Precisament, en l’acte d’avui, diferents personatges de la saga han estat protagonistes de l’acte celebrat a l’Ateneu Igualadí, fotografiant-se amb grans i petits.

A partir d’aquí, l’Ateneu Igualadí, que és qui gestionarà la programació i el funcionament de la sala, planteja una programació variada per arribar als màxims públics possibles: estrenes principalment al voltant del cap de setmana, però també sessions en versió original, cicles temàtics o matinals familiars i infantils, entre altres.

Tot plegat, seguint la voluntat compartida d’Ajuntament i Ateneu d’oferir a la ciutat un nou pol de cultura per a totes les edats i preferències.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir