Sou a: Inici / Noticies / El projecte “IGDA, guia d’àudio de la ciutat” incorpora 8 noves audio-descripcions de punts patrimonials i turístics d’Igualada

El projecte “IGDA, guia d’àudio de la ciutat” incorpora 8 noves audio-descripcions de punts patrimonials i turístics d’Igualada

El projecte va nèixer a Ràdio Igualada en coordinació amb el departament de turisme i ja compta amb 16 punts d’interès repartits per la capital de l’Anoia
08-04-2021

L’Adoberia Bella, l’Ateneu Igualadí, el Gasogen de Cal Pasqual, el Cementiri Nou d’Enric Miralles, el Casino Foment, Cal Boyer, Cal Font i l’Anella Verda són els nous punts emblemàtics d’Igualada que s’han incorporat al projecte “IGDA, guia d’àudio de la ciutat”.

Aquest projecte va néixer a Ràdio Igualada que adapta el contingut de la secció Igualada Capital, dedicada al patrimoni arquitectònic i cultural que fa l’historiador de l’art David Martínez. Una vegada s’ha emès el contingut s’adapta, es tradueix a tres idiomes i es converteix en una guia d’àudio de la ciutat. Aquesta guia resultant, es publica al portal web (www.igda.cat) on l’usuari, després d’escanejar el codi QR, pot escoltar “in-situ” la informació del punt d’interès que té davant. Aquest projecte es coordina amb el Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Igualada.

A dia d’avui aquesta iniciativa ja ha rebut 2 premis; el Premi al millor projecte d’innovació en radio 2018, de Ràdio Associació de Catalunya, i el Premi al millor projecte multimèdia 2020, dels Premis de Comunicació Local.

La webapp (www.igda.cat) on es troba tot el contingut i el seu desenvolupament informàtic, van ser creats i portats a terme per l’empresa igualadina Instint, que treballa en l’àmbit de l’estratègia digital. Aquest portal facilita a l’usuari l’accés als àudios i a la informació de l’àudioguia. Visualment, té un format d’aplicació de fàcil ús i comprensió, però amb l’avantatge que al visitant no li caldrà instal·lar cap app al seu dispositiu mòbil o tauleta.

Les 8 noves audio-descripcions se sumen a les ja existents a les Muralles, la Basílica de Santa Maria, la Plaça de l’Ajuntament, la Capella de la Mare de Déu de Montserrat, la Igualadina Cotonera, la Llar del Sant Crist, l’Escorxador i l’església de Sant Jaume Sesoliveres.

Des del Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Igualada i des de Ràdio Igualada, s’anima no només als visitants de la ciutat sinó a totes aquelles igualadines i igualadins que estiguin interessats en el seu entorn a fer una passejada per la ciutat tot seguint els punts amb audio-descripció i gaudint del patrimoni arquitectònic i cultural que la ciutat ofereix. 

  • Compartir