Sou a: Inici / Noticies / El projecte europeu WestemEU segueix el seu curs amb la tercera trobada del grup local

El projecte europeu WestemEU segueix el seu curs amb la tercera trobada del grup local

El projecte, liderat per l’Ajuntament d’Igualada, compleix un any en busca de les millores al camp de les STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) en el sector femení
09-07-2024

Dilluns 1 de juliol va tenir lloc la 3ª Trobada del Grup Local del projecte WeSTEMEU a La Teneria. Aquesta reunió va generar un espai de reflexió i col·laboració per avançar en l’objectiu de promoure les carreres STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques en anglès) amb una atenció especial al públic femení, que està poc representat en aquest àmbit.

El principal punt de la trobada va ser el buidatge de reptes identificats durant la trobada anterior, els quals guiaran el grup local liderat per l’Ajuntament d’Igualada en els pròxims 3 anys del projecte WeSTEMEU. L’Ajuntament d’Igualada va presentar diverses línies d’actuació previstes, en col·laboració amb els diferents agents del grup local. L’objectiu és donar respostes efectives als reptes identificats.

La regidora de Barris, Civisme, Esports i FP, Patricia Illa, va donar la benvinguda a la sessió i va participar activament en tot el desenvolupament de la jornada, a la qual també va anunciar diversos projectes preparats pel proper curs, tots orientats a promoure les trajectòries STEM. Aquesta iniciativa té una especial atenció al públic femení, amb l’objectiu de reduir la bretxa de gènere en aquest sector.

Tots els assistents van participar d’exercicis per avaluar la viabilitat de les possibles pràctiques i polítiques a desenvolupar, en busca de l’opinió dels participants, incloent-hi institucions experts en la temàtica. Un altre dels punts destacats de la trobada va ser el seguiment del projecte a nivell europeu, especialment després de la recent trobada de tots els agents del projecte WeSTEMEU a Patras, Grècia. Aquest espai va servir per assegurar la coherència amb altres iniciatives similars d’altres països participants i compartir aprenentatges adquirits a les darreres trobades.

  • Compartir
Pertany a: ,