Sou a: Inici / Noticies / El projecte REINTEXT, seleccionat per la Diputació

El projecte REINTEXT, seleccionat per la Diputació

Ha estat seleccionat per al projecte Ocupació a la Indústria Local, amb el qual la Diputació de Barcelona vol afavorir la competitivitat de les empreses locals.
26-05-2015

El foment de l'ocupació al sector tèxtil de l'Anoia rebrà un impuls gràcies a una iniciativa de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD), que ha estat una de les dotze seleccionades per al projecte Ocupació a la Indústria Local, amb el qual la Diputació de Barcelona vol afavorir la competitivitat de les empreses incloses als sistemes productius locals, enfortir la col·laboració publicoprivada i generar llocs de treball per als col·lectius més impactats per l'atur.

Amb REINTEXT, la Mancomunitat persegueix la recuperació de la capacitat professional i la capacitat productiva en l'àrea de la confecció per impulsar la reindustrialització tèxtil.

A la Conca d'Òdena, el tèxtil compta amb prop de 120 empreses, que donen feina a més de 1.080 assalariats, i mou 320 MEUR l'any. Amb aquesta iniciativa s'espera aconseguir un 50% d'insercions d'entre els participants.

En aquesta primera experiència amb el projecte Ocupació a la indústria local, dotada amb 2 MEUR per a tota la demarcació de Barcelona, destaca l'elevat nivell de concertació institucional –territorial i sectorial- i de col·laboració publicoprivada, la important presència dels centres de R+D+I, i que el nombre d'empreses previstes que hi col·laboren és quasi vuit vegades superior al previst.

(*notícia via Diputació de Barcelona)

  • Compartir