Sou a: Inici / Noticies / El Programa de Seguretat Alimentària, als Cercles de Comparació

El Programa de Seguretat Alimentària, als Cercles de Comparació

La posada en marxa d’aquest programa ha permès classificar i fer un seguiment acurat i regular dels establiments alimentaris.
10-11-2015

El passat dimarts, 3 de novembre, en el marc dels Cercles de Comparació Intermunicipal de Seguretat Alimentària, dinamitzats per la Diputació de Barcelona, el tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari i Cooperació de l’Ajuntament d’Igualada, Fermí Capdevila, va protagonitzar la ponència La seguretat alimentària a l’agenda política.

Capdevila va posar de manifest la gran rellevància de la seguretat alimentària en la salut de la població i, per tant, la necessitat d’incorporar-la com un tema cabdal dins l’agenda política, entenent que el seguiment i control dels establiments alimentaris no només aporta garanties per la ciutadania, sinó també beneficis per als propis establiments. Va destacar que, a Igualada, la posada en marxa del Programa de Seguretat Alimentària ha permès crear un sistema de registres i de classificació dels establiments de la ciutat, acompanyat d’un seguit d’inspeccions i d’un acompanyament en la millora de les mancances que s’hi puguin detectar. Es disposa d’un servei continu d’assessorament i informació a la ciutadania i s’organitzen de manera periòdica cursos de formació en la matèria.

Els Cercles de Comparació Intermunicipals (CCI) són un instrument de suport a l’avaluació i millora de la qualitat dels serveis municipals, que impulsa la Diputació de Barcelona. A través d’una bateria d’indicadors prèviament consensuats, els diferents municipis poden comparar els resultats de la seva gestió municipal i extreure’n els punts forts i les oportunitats de millora.

 

  • Compartir