Sou a: Inici / Noticies / El saló de la infància d’aquest any gairebé dobla el nombre de participants i el torneig esportiu Caga Tió ha fet rècord d’equips

El saló de la infància d’aquest any gairebé dobla el nombre de participants i el torneig esportiu Caga Tió ha fet rècord d’equips

El tradicional torneig esportiu nadalenc ha aconseguit, també, una alta participació de nenes i noies en els equips
10-01-2024

La regidora d’Infància i Esports de l’Ajuntament d’Igualada, ha valorat aquest dimecres les dues principals activitats destinades a infants, joves i adolescents organitzades per l’Ajuntament d’Igualada durant aquest Nadal com són el Saló de la Infància i el torneig Caga Tió que enguany arribava a la seva 32a edició.

Pel que fa a aquest torneig, que s’ha celebrat a Les Comes durant quatre dies de les festes de Nadal ha tingut un rècord històric d’equips participants amb un total de 210 equips i un total de 3000 infants i joves que hi han participat. S’han jugat 625 partits cada dia amb la participació de 80 àrbitres i 10 coordinadors.

Illa ha destacat que més de la meitat dels equips formats per joves d’ESO han estat mixtes o femenins per tant, per Illa aquesta “activitat esportiva i lúdica s’ha convertit en un referent per aquest sector de població d’entre 13 i 15 anys que no sempre és fàcil que s’animin a seguir practicant esport.

Un Saló que dobla el nombre de participants i aposta per l’accessibilitat i la tecnologia

Illa també ha fet referència al Saló de la Infància que aquest any ha tingut un total de 17.928 visitants, gairebé el doble d’usuaris de l’any passat que van ser 11.000. Illa ha destacat l’èxit del saló d’enguany “gràcies a la venda d’entrades de mati i tarda que ha permès que tothom les pogués adquirir de manera fàcil i en línia o al mateix saló a primera hora”.

Un saló que Illa ha destacat que aquest any ha apostat per ser més inclusiu amb activitats organitzades per la fundació ONCE, l’estrena d’un carro adaptat dels Traginers d’Igualada o del matí del silenci, fet en especial per aquells nens que tenen autisme. Totes elles activitats molt ben rebudes per part dels usuaris.

Per properes edicions Illa ha dit que cal “seguir fent evolucionar el Saló apostant per ampliar els espais per nadons i nens petits, i fent una aposta important per la tecnologia integrada a les activitats del Saló”.

  • Compartir