Sou a: Inici / Noticies / El Saló de la Infància, dedicat especialment als drets dels infants

El Saló de la Infància, dedicat especialment als drets dels infants

Amb el títol “El nostre Saló”, l’edició d’enguany celebra l’atorgament del segell de Ciutat Amiga de la Infància
18-12-2019

El proper 27 de desembre obrirà les portes la 36a edició del Saló de la Infància, que aquest any està dedicat especialment al dret dels infants, motiu pel qual s’ha escollit el títol “El nostre Saló”, amb la idea que els nens i nenes que hi participin se’l sentit més seu que mai. La tinenta d’alcalde i regidora d’Acció Social i Habitatge, Carme Riera, ha destacat aquest dimecres que la finalitat d’aquest lema és celebrar que a final de l’any passat Unicef va atorgar a Igualada el segell de Ciutat Amiga de la Infància 2018-2022, un distintiu que s’atorga als municipis especialment compromesos amb el compliment de les nenes, els nens i els adolescents d’acord amb la Convenció sobre els Drets de l’Infant, un instrument internacional que estableix els drets civils, econòmics, socials i culturals de la infantesa i que enguany celebra el 30è aniversari.

Riera ha explicat que aquest eix conductor es treballarà englobant el major nombre d’activitats possibles a l’entorn de cinc drets fonamentals: jugar, com a base de l’aprenentatge, participar, l’educació, la salut, i la diversitat. El dret a participar, per exemple, es visualitzarà a través de dues activitats específiques: la màquina del temps, en què els infants podran fer arribar peticions per a futures edicions, i la casa dels drets, on es podrà treballar transversalment diverses temàtiques a través d’elements com els diferents models familiars, el reciclatge, la robòtica, la música o els contes.

Aquest dret a participar també quedarà reflectit en la valoració que els infants podran fer un cop hagin finalitzat cada una de les activitats. I, en la mateixa línia, el cartell d’aquesta edició, obra del dissenyador Xavier Mula, també transmet els valors que es desprenen d’aquesta commemoració.

A banda d’aquestes més específiques, el Saló també comptarà amb moltes de les activitats que ja es fan cada any i que inclouen l’actuació d’entitats de la ciutat, com la zona d’aventura, inflables, maquillatge, consoles, etc. L’edició d’enguany es fará novament a l’Escorxador, on romandrà obert fins al 4 de gener, de 10.30 a 19.30 h.

Convenció sobre els Drets de l’Infant

La Convenció sobre els Drets de l’Infant constitueix una de les fites més importants en el reconeixement i l'afirmació dels drets humans. És un dels tractats més referendats del món, ja que, segons Unicef, ha estat ratificat per 193 estats, gairebé tots els membres de Nacions Unides. La convenció està centrada en la infància, es refereix a les necessitats i drets específics dels nens i obliga els estats a actuar a favor dels seus interessos.

  • Compartir
Pertany a: