Sou a: Inici / Noticies / El Saló de la Infància serà enguany 'El Saló del Cinema'

El Saló de la Infància serà enguany 'El Saló del Cinema'

Tornarà a ser un espai d’oci, joc i esbarjo però, alhora, un espai amb continguts didàctics al voltant d’un eix temàtic per als infants
07-12-2016

El Saló de la Infància d’Igualada celebra la seva 33a edició i tindrà lloc del 27 de desembre de 2016 al 4 de gener de 2017, en aquesta ocasió estrenant escenari, ja que es desenvoluparà al recinte de l’antic Escorxador. Per a la celebració d’aquesta cita, l’Ajuntament ha instal·lat dues grans carpes al pati del recinte, fet que permetrà dur a terme les activitats en una superfície superior als 3.000 m2.

Aquest dimecres, 7 de desembre, la regidora d’Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa,  juntament amb la directora de l’esdeveniment, Clara Roma, i l’autor de la imatge de l’edició d’enguany, l’il·lustrador igualadí Xavier Mula, acompanyats també pels Esmolets, n’han presentat les principals novetats.

El departament municipal de Joventut, impulsor del Saló, torna a vetllar, com és habitual, perquè aquest sigui un espai d’oci, joc i esbarjo però, alhora, un espai amb continguts didàctics al voltant d’un eix temàtic, que animi els infants a interaccionar amb el seu entorn, explorar, participar i adquirir coneixement. Per això, en aquesta ocasió, el Saló de la Infància serà El Saló del Cinema, coincidint amb la posada en marxa, aquest desembre, del nou Ateneu Cinema d’Igualada.

Illa veu en aquesta edició “una oportunitat perquè les famílies treballin la cohesió social, els valors pedagògics, educatius i de lleure a través del món cinematogràfic”. Per això, aquest Nadal els infants podran gaudir de moltes activitats i tallers relacionats amb aquest àmbit, amb noves apostes com les noves tecnologies i projeccions de pel·lícules i curts. També visitaran el Saló diferents personatges del món del cinema, com els de la pel·lícula Frozen o la Patrulla canina.

El cartell d’aquesta edició és obra de l’igualadí Xavier Mula que, seguint la línia iniciada l’any passat, torna a convertir en protagonistes de la imatge els Esmolets. Ara, però, aquests dos personatges, molt estimats pels infants de la ciutat, hi apareixen com a directors d’un Nadal de pel·lícula, on els més petits exploraran un plató ple d’activitats on podran aprendre, descobrir i experimentar en família.

Els últims anys s’ha celebrat El Saló de les Idees (2012), El Saló Bestial (2013), Un Saló Sonat! (2014) i El Saló dels Xefs (2015). Aquest any, però, l’Escorxador es convertirà en un plató gegant per celebrar l’arribada d’un nou cinema a la ciutat i gaudir amb els jocs i activitats clàssics d’aquest esdeveniment.

  • Compartir