Sou a: Inici / Noticies / 'El test', de Jordi Vallejo, dissabte a l'Ateneu

'El test', de Jordi Vallejo, dissabte a l'Ateneu

El que comença sent un supòsit teòric, un simple test de personalitat, acabarà despullant les personalitats i els secrets dels personatges.
18-10-2016
'El test', de Jordi Vallejo, dissabte a l'Ateneu

Foto: David Ruano

Aquest dissabte, 22 d’octubre, a les 21h, el Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada acollirà la representació d’El test, de Jordi Vallejo, que va guanyar el premi Fray Luis de León 2014. Es va estrenar a la Sala Muntaner de Barcelona i es va convertir en una de les comèdies de referència i un dels èxits tant per a la crítica com per al públic. L’obra, dirigida per Cristina Clemente, compta amb un elegant espai escenogràfic de l’autor i director teatral Jordi Casanovas.

Les entrades per El Test es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2), de dimarts a divendres de 19 a 21h, i el dissabte d'11 a 14h. També al web www.ticketea.com i, des d’una hora abans de la funció, a la taquilla del Passatge Vives.

Un test amb un gran dilema · L’obra planteja un dilema que l’espectador s’acaba emportant a casa: “què escolliries? cent mil euros ara mateix o un milió d’aquí deu anys?”. Aquest és el dubte al qual s’enfronten l’Hèctor i la Paula, un matrimoni amb problemes econòmics, quan el Toni, un bon amic de la parella, els planteja el test de personalitat que ha elaborat la Berta, la seva actual companya, una psicòloga d’èxit i mediàtica. La decisió que ha de prendre el matrimoni sembla ben senzilla: conformar-se amb una petita fortuna a l’instant o esperar deu interminables anys per guanyar deu cops més.

El que comença sent un supòsit teòric, un simple test de personalitat, anirà mica en mica despullant les personalitats i els secrets més profunds dels personatges, els obligarà a posar preu als seus principis i, finalment, els empenyerà a prendre una decisió que els canviarà la vida.

Jordi Vallejo, nou autor teatral · El Test és el debut teatral de Jordi Vallejo, guionista de sèries com El cor de la ciutat, La Riera, Sin identidad, Estrellados o La lista negra. Es va llicenciar en guió per l’ESCAC el 2002 i, en l’àmbit de la televisió, ha treballat com a guionista, biblista, escaletista i dialoguista de sèries per a diverses productores i cadenes de Barcelona i Madrid.

La directora teatral  i dramaturga Cristina Clemente encapçala un equip artístic  que fa desenvolupar la comèdia de Vallejo amb fluïdesa, vivacitat i humor. Autora d’una desena d’obres va obtenir el Premi Revelació de la Crítica de Barcelona 2009 per Volem anar al Tibidabo que també va dirigir. També va ser accèssit al Premi Lluís Solà 2008 amb l’obra La gran nit de Lurdes G. i, en cinema, ha coescrit amb Sergi Belbel el guió d’Eva. En televisió ha treballat com a guionista per a diverses produccions.

Entre els protagonistes hi ha l’actor i director valencià Sergio Caballero, que té més de quaranta títols a les espatlles i que, a Catalunya, ha guanyat popularitat amb les aparicions en sèries com Laberint d’ombres, Porca misèria, Infidels i, en l’actualitat, a La Riera. A l’obra és en Toni, el marit de la Berta, la psicòloga que ha inventat el test. 

La cantant de Pastora i actriu Dolo Beltrán és la Paula, convidada al sopar del seu amic Toni. A més d’actuar en sèries com Infidels, Jet Lag o Dinamita, ha aparegut en una vintena de muntatges com 23 centímetres de Carles Alberola, Lulú de Mario Gas, Titus Andrònic d’Àlex Rigola o a Res no tornarà a ser com abans de Carol López.

David Vert interpreta Héctor, el marit de la Paula, per a qui la pregunta es convertirà en “vols resoldre els teus problemes econòmics immediats o assegurar-te el futur?”. Vert ha participat en diverses sèries i en diferents muntatges del Teatre Lliure, el Teatre Nacional de Catalunya i La Perla 29. Darrerament se l’ha pogut veure a Petits Monstres de Marilia Samper, Vilafranca de Jordi Casanovas, Stockman de Les Antonietes o Traduccions/Translations  de La Perla 29.

Finalment, Clàudia Closas és la psicòloga Berta, que treballa en una ONG i porta el seu caràcter alternatiu a tots els terrenys de la vida. L’actriu, molt coneguda pel seu paper d’Ona Guitart a La Riera de TV3, també ha intervingut en mitja dotzena d’espectacles, com La millor nit de la teva vida dirigida per Antonio Calvo i Antígona dirigida per Boris Rottenstein.

Un sopar de parelles  que manté la intriga de l’espectador i el convida a reflexionar. Una comèdia que anirà destapant uns secrets que potser canviïn la seva vida per sempre.

  • Compartir