El transport públic de la Conca d’Òdena es reactiva reforçant les mesures d’higiene i seguretat
En la 29a compareixença conjunta de l’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, i els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena per actualitzar la informació sobre la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19, des del consistori s’ha volgut informar que amb l’aixecament del confinament perimetral es va acordar amb el Departament de Territori posar en funcionament per als treballadors que ho necessiten, els busos que surten de la Conca cap a Manresa, La Llacuna, Barcelona, etc.
A fi d’afavorir el confinament no s’han activant encara els busos de les línies Vilanova- Igualada, Montbui-Igualada i les dues línies circulars urbanes a Igualada (LC1 i LC2). Arran de la progressiva represa de l’activitat laboral, partir de dilluns de la setmana vinent s’activen amb serveis mínim aquestes línies (LTV, LTM, LC1 i LC2). Això vol dir que tenim un servei mínim del 40% en el cas dels transversals i un 30% per cada una de les circulars. Complint perfectament els disposicions de l’ATM i el Departament de Territori.
La freqüència serà d’una hora entre combois, en lloc dels usuals 20-30 minuts. El servei s’inicia a la primera hora habitual (entre 6:45 i 7:30h segons línia) i els últims autobusos inicien el recorregut a les 19:30-19:45h.
Pel que fa a les mesures d’higiene, els cotxes es netegen al finalitzar cada un dels circuits en el moment de la regularització horària (abans d’iniciar la següent ruta) de manera superficial amb productes desinfectants. En finalitzar la jornada es realitza una neteja i desinfecció profunda amb ozó (O3), que deixa els vehicles en perfecte estat (i amb total seguretat) per el dia següent.
Durant setmana vinent l’empresa que posa les publicitats desinfectaran les marquesines dels busos. A bord dels autobusos no es permet comprar bitllets per tal de no posar en perill ni els passatgers ni el xofer. S’ha d’usar sempre les targetes que es poden adquirir en estancs i a l’estació de tren i busos.
Duran aquests primers dies agents cívics, personal del ajuntament i voluntaris de protecció civil repartiran a primera hora, i dins de l’autobús, mascaretes d’ús quirúrgic i disposaran de gel hidroalcohòlic per als passatgers. “Volem que els treballadors i treballadores es desplacin amb la major seguretat”, ha reblat castells.
Com a dada complementària, FGC ha informat que aquesta setmana la màxima ocupació de la línia Llobregat-Anoia ha estat del 14%, sempre durant la primera franja de l’hora punta del matí. I aquest cap de setmana, a la línia Llobregat-Anoia circularà un tren cada hora i sentit a l’R6.
Castells també ha volgut comunicar que “els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena apostem per un retorn gradual i segur a l’activitat. En aquesta línia, des dels serveis municipals s’ha començat a reprendre o iniciar petites obres en llocs en què no es posa en risc la ciutadania”. En el cas d’Igualada, per exemple, s’està treballant en el projecte d’ampliació de la climatització, col·locació de fusteries i ascensor a Cal Badia. També en la impermeabilització dels mòduls laterals del camp de futbol de les Comes i en la substitució d’una bomba de calor a l’edifici municipal Ig-Nova Tecnoespai.
Ahir es va celebrar el primer ple telemàtic en la història de l’Ajuntament d’Igualada, l’alcalde ha volgut expressar que “confiats tindrem l’audàcia de proposar projectes que generin esperança” i ha volgut enviar un “agraïment a l’actitud dels grups de la resta de grups municipals” així com donar les gràcies per la “confiança a la ciutadania. En la pitjor situació, estem veient i veurem la millor versió d’Igualada”.
En la roda de premsa també ha participat Josep Junyent, representant del Junyent Grup Carles. “Veient la problemàtica d’una dimensió incalculable, vam començar a sondejar empreses per veure com podíem ajudar. Ens vam posar en contacte amb el Consorci Sociosanitari d’Igualada per posar-los en contacte amb Reale. Estem molt gratament sorpresos de la quantitat econòmica que han aportat. Es van signar uns protocols i van fer l’abonament de l’import de 50.000 euros”, ha explicat.
En aquest sentit, Castells ha anunciat la compra d’un ecògraf pulmonar portàtil que es farà servir en les residències de gent gran i que són molt útils a l’hora de fer el diagnòstic i el seguiment de pacients sospitosos o confirmats de Covid-19.
L’alcalde també ha indicat que “Hem començat a notar l’increment d’usuaris del banc de queviures, creiem que tenim el múscul i capacitat per donar resposta a aquesta necessitat. Ahir l’Ajuntament es va dotar de 300.000 euros per fer front a aquesta situació”. Pel que fa a la manca de test massius, Castells ha reiterat que els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena exigeixen que es facin perquè “Estem segurs que hi ha persones asimptomàtiques que estan fent que aquesta situació s’eternitzi. Ens mereixem els test ràpids per la disciplina de la ciutadania”.