Sou a: Inici / Noticies / Els ajuntament de la Conca d’Òdena exigeixen més informació sobre les condicions d’aixecament del confinament domiciliari

Els ajuntament de la Conca d’Òdena exigeixen més informació sobre les condicions d’aixecament del confinament domiciliari

10-04-2020

Els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena lamenten la manca d’informació per part del govern espanyol sobre quines són les condicions en què pensa aixecar el confinament total a partir de la setmana que ve. En aquest sentit, els ajuntaments es mostren preocupats perquè la majoria de les empreses de la zona no disposen d’EPI’s per al seu personal ni d’instruccions clares per poder prevenir i evitar els contagis entre els treballadors.
És per aquest motiu que els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena apel·len a la responsabilitat de les autoritats estatals per evitar que el relaxament del confinament pugui provocar un augment en el nombre de contagis. En aquest sentit, destaquen que la tendència a una estabilització a la baixa de la pandèmia registrada als quatre municipis és fruit del confinament domiciliari, que s’ha mostrat com una mesura eficaç en la lluita contra la propagació del coronavirus. Per tant, l’aixecament del confinament del proper dilluns permetrà la circulació de les persones que es desplaçaran per anar a treballar i pot incidir en una desestabilització de la situació.
Des dels ajuntaments s’adverteix que la reactivació de l’activitat laboral no essencial haurà de realitzar-se de manera planificada i regulada amb molt deteniment per les autoritats estatals i aconseguir evitar una nova situació de contagis i saturació en els equipaments.
D’altra banda, els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena també recorden que atès el confinament perimetral que ha patit les darreres setmanes, el sector empresarial i econòmic de la zona està en una situació de desavantatge que fa necessària una atenció i especial i unes mesures específiques de cara a garantir la seva recuperació.
El alcaldes i alcaldesses han reiterat la crida a la ciutadania perquè durant aquests dies festius no hi hagi cap mena de relaxament amb les mesures de
prevenció i recorden que el confinament domiciliari es manté vigent com a la resta del país; per tant, cal limitar els desplaçaments als que siguin realment indispensables.
D’altra banda, els ajuntaments informen que les persones que treballin en un servei que no hagi estat paralitzat pel Decret de l'estat d’alarma, estiguin empadronades en un dels quatre municipis de la Conca d’Òdena i no es van poder desplaçar al lloc de treball amb motiu del confinament, poden sol·licitar el certificat municipal per tramitar la incapacitat temporal per accident de treball per restricció en les sortides del domicili com a conseqüència del virus COVID-19.
En el cas d’Igualada, l'Ajuntament s'encarregarà d'expedir el certificat i d'enviar tota la documentació a l'òrgan competent dels servei públic de salut que, una vegada revisada la documentació, enviarà el volant de baixa a l'adreça de correu electrònic facilitada al formulari d'inscripció.
Finalment, l’Ajuntament d’Igualada i la Policia Local han enviat un missatge d’alerta a la ciutadania davant la detecció d’una pràctica fraudulenta per part de persones que, amb l’objectiu d’accedir als domicilis, s’identifiquen com a agents de salut per realitzar un test de detecció de la COVID-19. Les autoritats adverteixen que no s’ha iniciat cap campanya a domicili o porta a porta per fer aquest tipus de prova. En el cas que algú detecti aquesta pràctica, es demana que truqui a la Policia Local (092).

  • Compartir