Sou a: Inici / Noticies / 'Els Bombers t'acompanyen a donar sang', el 30 de març a Igualada

'Els Bombers t'acompanyen a donar sang', el 30 de març a Igualada

Demostracions i tallers a càrrec dels Bombers acompanyaran la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits a Cal Font
28-03-2019

Igualada se suma per primer cop aquest dissabte, 30 de març, a la campanya Els Bombers t'acompanyen a donar sang, amb un punt de recollida de donacions al centre de la ciutat i, al seu voltant, diferents demostracions i tallers a càrrec dels Bombers.

La iniciativa, que va néixer va cinc anys, la impulsen el Banc de Sang i Teixits i els Bombers de la Generalitat de Catalunya, més concretament el seu col·lectiu Bombers amb Cor. Ara, per primera vegada, la proposta arriba a la capital de l'Anoia, amb la voluntat d'incentivar les donacions a les portes de la Setmana Santa, una època en què habitualment baixen les reserves.

Per tal de recollir el màxim nombre possible de donacions, la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits s'ubicarà a Cal Font aquest 30 de març, de 10 a 14h i de 16 a 20h. I, en paral·lel, els Bombers faran demostracions de rescat en accidents de trànsit, a les 11:30 i a les 18:30h, a banda de diferents tallers divulgatius oberts a tothom: sobre incendis forestals a les 12:30 i a les 17:30h, sobre incendis d’habitatge a les 13:30 i a les 19:30h i sobre pràctiques de suport vital bàsic, en aquest cas durant tot el matí.

Cinquena edició de la campanya · Aquesta és la cinquena edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, a la qual s’hi han sumat diversos ajuntaments. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu: l’augment de les donacions de sang.

En total, seran 28 les ciutats catalanes que acullin la iniciativa solidària a les diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzaran amb l’exhibició de vehicles i equipaments de Bombers, la realització d’exercicis de rescat o d’excarceració en accidents de trànsit, per citar-ne només alguns exemples.

Serà l’edició amb més campanyes i amb més parcs de bombers participants, més d’una quarantena. A més, municipis com Gavà, Badalona, Cassà de la Selva, Igualada, Martorell, Camprodon, Sant Cugat, Rubí i Esparreguera s’estrenen en aquesta edició.

Setmana Santa, època crítica · Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Més informació AQUÍ.

 

  • Compartir