Sou a: Inici / Noticies / Els centres educatius reprenen el curs telemàticament

Els centres educatius reprenen el curs telemàticament

Comunicat de l’Ajuntament d’Igualada sobre les mesures de confinament del COVID-19
16-04-2020

La situació de confinament domiciliari provocada per la pandèmia de la Covid-19 ha comportat el tancament de les escoles i instituts de tot el país. Això no obstant, el curs no s’atura i comença la tercera avaluació

El curs s’ha reprès telemàticament i en aquest sentit s’està vetllant perquè  tots els estudiants de la ciutat d’Igualada tinguin dispositius i connectivitat, amb la determinació que ningú es pot quedar enrere per la bretxa digital.

El Departament d’Educació de la Generalitat ha fet la detecció de la realitat de cada centre quant a eines digitals dels alumnes, amb l’objectiu de detectar les necessitats més específiques en cada cas. Així, a Igualada hi ha uns 428 estudiants que necessiten dispositius per seguir les tasques acadèmiques. La Generalitat facilitarà 135 paquets digitals a través de Telefónica, prioritzant els alumnes que cursen el final de les diferents etapes educatives.

Pel que fa a la resta d’alumnes, els centres tenen dispositius que poden cedir a la resta de nivells i l’Ajuntament d’Igualada n’està coordinant el lliurament als domicilis dels estudiants. A més, també es facilitarà la connectivitat, mitjançant targetes SIM, a aquells alumnes que no en disposin

A més a més, des de l’Ajuntament s’han recarregat les targetes menjador que es gestionen des de l’àrea d’Ensenyament del consistori i se seguirà fent així cada dues setmanes mentre no es retorni a l’escola.

D’altra banda, des de l’Ajuntament es vol comunicar que el Departament de Promoció Cultural d'Igualada ha decidit posposar provisionalment els actes al voltant del dia Internacional de la Dansa.

Enguany aquesta celebració havia de tenir el seu epicentre el diumenge 26 d’abril, a les 18 h, al Teatre Municipal l’Ateneu, amb la 22a Mostra de dansa ciutat d’Igualada, i el dia 10 de maig, a les 19 h, al Teatre Municipal l’Ateneu, amb l'espectacle La consagració de la primavera, de la companyia BCN City Ballet. EN funció de l’evolució de la situació d’alarma, es valorarà la possibilitat d'encaixar aquestes activitats a la tardor.

Amb l'ànim de garantir que es puguin reprogramar les activitats previstes suspeses per aquesta mateixa raó, les obres de teatre La dona del 600, que estava programada per al dia 22 de març i es va suspendre, està reprogramada inicialment per al diumenge 20 de setembre. L’obra Els ocells de la companyia La Calòrica, prevista per al dia 19 d'abril, s'ha reprogramat per al dissabte 26 de setembre.

D’altra banda, s’està valorant la possibilitat de dur a terme Les tres misses Luteranes de J.S. Bach interpretades per la Coral Mixt el proper 12 d’octubre, tenint en compte el desenvolupament de la pandèmia i sempre que les autoritats sanitàries ho permetin.

A aquelles persones que tinguin entrada i no puguin assistir a les obres en la nova data programada, se'ls retornarà l'import de l'entrada al Punt d'Informació Cultural i Turística – Taquilla del Teatre. Des del consistori s'informarà oportunament dels nous dies i horaris, quan la situació ho permeti, i es vol agrair al públic la comprensió per la situació actual.

 

  • Compartir