Sou a: Inici / Noticies / Els graus de medicina, psicologia i dret, el nou objectiu del govern Castells per als pròxims anys

Els graus de medicina, psicologia i dret, el nou objectiu del govern Castells per als pròxims anys

L’alcalde d’Igualada ha explicat que s’han fixat tenir 1.500 estudiants universitaris a la ciutat abans del 2030
27-09-2023
Els graus de medicina, psicologia i dret, el nou objectiu del govern Castells per als pròxims anys

Presentacio 100 dies

Cent dies després de l’inici de la nova legislatura, l’alcalde Marc Castells ha anunciat que està en converses amb la Universitat de Lleida per ampliar amb tres nous graus els estudis universitaris a Igualada i que el Govern s’ha fixat l’objectiu d’arribar als 1.500 estudiants a la ciutat en els pròxims anys.

En una compareixença des del nou Campus Salut, situat al Passeig Verdaguer, Marc Castells, acompanyat de tots els regidors de Govern, ha destacat que “l’objectiu d’aconseguir 1.000 estudiants universitaris a la ciutat d’Igualada està més que assolit de cara al curs 2025/26 i ara, el pròxim pas, és aconseguir-ne 1.500 abans de l’any 2030”.

Un repte que va acompanyat de l’ampliació de l’oferta universitària a lgualada. Castells ha explicat que, “tot i que no serà ràpid, l’Ajuntament està en converses amb la Universitat de Lleida per ampliar els estudis universitaris a la nostra ciutat amb tres nous graus: de medicina, psicologia i dret”. Graus que, des del ‘Ajuntament es preveu que tinguin una gran demanda i facin encara més atractiva la ciutat per a venir-hi a estudiar.

De fet, l’alcalde ha fet públic que enguany, “per primera vegada totes les places s’han omplert amb primeres opcions”.

En paral·lel a l’augment de graus i d’estudiants, també ha destacat la futura ampliació del campus universitari del Pla de la Massa, com un altre dels fets que es produiran els pròxims anys, per donar cabuda a l’increment d’oferta universitària i d’estudis superiors: “Quan vam construir aquest Campus ja vam deixar uns terrenys preveient la futura ampliació, que ara, ja hem concretat amb l’annexió de quatre noves aules per a 50 alumnes cada una” el que suposarà poder acollir fins a 200 nous estudiants.

De la mateixa manera, Castells ha anunciat que els pròxims cursos “s’ampliarà el nombre d’alumnes del doble grau de Fisioteràpia i Nutrició Humana i Dietètica” que es cursa al campus igualadí de la UdL.

L’alcalde de la ciutat ha destacat que actualment “dels 800 estudiants universitaris que hi ha a Igualada, 235 són de la comarca de l’Anoia” i ha dit, amb la mirada posada en el futur, que “no només hem aconseguit que gent de fora s’interessi per venir a estudiar a Igualada, sinó que els nostres joves no hagin de marxar fora per a poder estudiar a una universitat pública i de qualitat”.

Tot això, ha conclòs “té molt a veure amb la ciutat líder en qualitat de vida que volem per als igualadins i les igualadines”.

 

  • Compartir