Sou a: Inici / Noticies / La mona de Pasqua, protagonista als centres oberts i al SIS Xipreret

La mona de Pasqua, protagonista als centres oberts i al SIS Xipreret

Aquests dos serveis fan tasques d'intervenció socioeducativa per a famílies, infants i adolescents
15-04-2019

La passada setmana, els infants del Centre Obert Montserrat i del Centre Obert Centre de l’Ajuntament d’Igualada van protagonitzar diferents activitats relacionades amb la tradicional mona de Pasqua.

Els dies 8 i 9 d’abril es va realitzar un taller en què cada infant va poder guarnir la seva pròpia mona i decorar-la amb una manualitat d’un ou de Pasqua. Tot seguit, els dies 10 i 11 es va dur a terme l’activitat Tarda en Família, que els va permetre participar, conjuntament amb els seus pares i mares, en un taller per guarnir una mona gran que després van gaudir tots plegats. Amb els infants del grup de grans es va aprofitar també per fer una trobada entre els dos Centres Oberts al Parc del Xipreret, per a gaudir d’una tarda de jocs.

Els Centres Oberts són serveis d’atenció diürna destinats a infants i adolescents, que realitzen una tasca d’intervenció socioeducativa fora de l’horari escolar, estimulen i potencien l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo.

En paral·lel, el passat 10 d’abril, les famílies i els infants del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) Xipreret de l’Ajuntament d’Igualada van celebrar també la mona de Pasqua. El SIS Xipreret, es va iniciar el curs 2016/17 com un servei de suport, en horari escolar, per a famílies amb infants de 0 a 3 anys derivades des dels Serveis Socials Bàsics municipals. És un espai on es poden compartir experiències entre les diferents famílies i fer un acompanyament en la responsabilitat de la paternitat i maternitat i pel que fa a la criança i desenvolupament dels nens i nenes.

Aquest ha estat un curs amb un clima càlid de grup, que ha contribuït a una vinculació de les famílies al servei, amb 11 famílies i 13 infants i amb un alt nivell de satisfacció. L’ambient distès que s’ha viscut durant les festes i celebracions i l’intercanvi cultural han ajudat a millorar les relacions entre les famílies i d’aquestes amb l’equip educatiu i, en conseqüència, a millorar també el funcionament d’altres activitats.

  • Compartir