Sou a: Inici / Noticies / Els llibres més prestats a la Biblioteca Central durant el 2017

Els llibres més prestats a la Biblioteca Central durant el 2017

Els lectors de la Biblioteca es decanten per les novel·les d'intriga i també per històries familiars contemporànies, en què les relacions i els sentiments tenen un pes important
02-02-2018

Els lectors de la Biblioteca  es decanten per les novel·les policíaques i de misteri, el que es coneix com novel·la negra, i també per històries familiars contemporànies, en què les relacions i els sentiments tenen un pes important. La senyora Stendhal de Rafel Nadal; Allò que va passar a Cardós de Ramon Solsona; Desig de xocolata de Care Santos, i Mariona de Pilar Rahola són alguns dels llibres més deixats el 2017, amb una quarantena de préstecs acumulats.

També se situen en els primers llocs del rànquing una altra autora catalana molt estimada pels lectors de la Biblioteca, la Sílvia Soler, amb L’estiu que comença i Un any i mig. A cavall entre la història familiar i la intriga hi trobem un dels llibres més prestats de l’any passat, El llibre dels Baltimore, de Joël Dicker. Es tracta d’un autor que es va donar a conèixer amb La veritat sobre el cas Harry Quebert, que també és una de les novel·les més prestades.

I pel que fa a novel·la negra pròpiament dita, destaquen dos noms femenins amb moltes similituds: la trilogia d'El Guardián invisible de Dolores Redondo, i Puerto escondido, de Maria Oruña. Dues històries d’intriga ambientades a Navarra i Cantàbria respectivament amb un cert component fantàstic que els ha reportat adeptes arreu. També dins el gènere negre es continuen demanant molt en préstec La noia del tren de Paula Hawkins, i La vídua, de Fiona Barton. Un altre dels llibres que va arribar gairebé a la quarantena de préstecs va ser la saga eròtica de Calendar girl, d’Audrey Carlan, formada per quatre volums. Pel que fa als lectors més joves triomfa la sèrie de Wonder de R.J. Palacio; la novel·la fantàstica Un monstre em ve a veure, de Patrick Ness, i les esbojarrades històries del Diari d’en Greg, de Jeff Kinney.

  • Compartir