Sou a: Inici / Noticies / Els Moixiganguers afrontaran a Tarragona el seu primer castell de nou

Els Moixiganguers afrontaran a Tarragona el seu primer castell de nou

La colla vol animar la ciutadania i posar totes les facilitats perquè els ajudin a fer possible aquesta gran fita al Concurs de Castells
06-09-2018

El cap de setmana del 6 i 7 d’octubre se celebra un dels esdeveniments més importants del món casteller. La Tàrraco Arena Plaça acull la 27a edició del Concurs de Castells, un certamen bianual que reuneix les millors colles castelleres del moment. Els Moixiganguers d'Igualada participaran en la jornada del dissabte a la tarda, al costat de divuit colles més, i diumenge hi seran les dotze millors colles castelleres del moment.

Els Moixiganguers volen fer partícip d’aquesta cita única tota la gent d’Igualada i comarca perquè tenen reptes castellers importants i perquè volen fer extensius a tothom els valors i les sensacions que desprenen els castells en una jornada tan emblemàtica i única. I s’han marcat una de les fites més importants en els darrers temps de la colla: fer el 3 de 9 amb folre, el primer castell de nou pisos dels morats. Com diu la segona cap de colla dels morats, Mireia Prat “la colla vol de ser nou” i per aquells que vulguin acompanyar i ajudar els Moixiganguers en aquesta gran fita se’ls regalarà una samarreta morada per compartir el color de la colla, també una plaça a l’autocar per anar i tornar cap a Tarragona, un entrepà per sopar en acabada l’actuació i una beguda. D’aquesta manera la colla vol animar i posar totes les facilitats als veïns de la comarca, a entitats culturals i a totes les persones vinculades al teixit associatiu.

Amb motiu d’aquesta crida, aquest dimecres s’ha estrenat un nou Espai Igualadiníssim, al vestíbul de l’Ajuntament d’Igualada, dedicat als Moixiganguers amb fotografies de Pau Corcelles. La colla morada està en el seu millor moment després d’haver fet una espectacular actuació per la Festa Major d’Igualada, on van descarregar el 5 de 8 i carregar el seu primer pilar de 6. “Ara, volem repetir el 5 de 8 en les properes actuacions abans de Tarragona per arribar amb força al concurs, per tant també és important venir a les actuacions prèvies al concurs: Hostalets de Pierola, Reus i Vilafranca” afegeix Mireia Prat.

Per dur a la Tàrraco Arena Plaça els grans castells que es proposa la colla cal molta feina d’assaig i la colla també anima a participar dels assajos que queden fins al concurs, els dimecres (19h a 22h) i sobretot el divendres (22h a 00h) a Les Cotxeres (Plaça Catalunya 1 d’Igualada a l’Estació Vella). Oriol Solà, president dels Moixiganguers, recorda que des d’allà els interessats podran inscriure’s per participar al concurs o en cas de no poder assistir als assajos, tenen disponible el formulari AQUÍ.

(*informació via Moixiganguers d'Igualada)

  • Compartir