Sou a: Inici / Noticies / Els Mossos d’Escuadra han iniciat una campanya de patrullatge de proximitat a Igualada

Els Mossos d’Escuadra han iniciat una campanya de patrullatge de proximitat a Igualada

Aquesta mesura s’aplica amb la voluntat d’aproximar el cos a la ciutadania i per poder copsar la situació dels carrers d’Igualada
06-04-2022

La regidora de Governació de l’Ajuntament d’Igualada, Carlota Carner, acompanyada del sotscap de l’Àrea Bàsica Policial Anoia, Joan Maria Testagorda, han anunciat l’inici d’una campanya patrullatge  de proximitat a Igualada amb la voluntat, ha explicat Carner, “d’aproximar aquest cos de seguretat a la ciutadania i amb l’objectiu de fomentar la interacció amb els veïns per copsar de primera mà les necessitats de cada barri”.

El sotscap de l’Àrea Bàsica Policial Anoia, Joan Maria Testagorda, ha estat l’encarregat d’explicar les dues fases que tindrà l’aplicació d’aquest pla a la ciutat. Actualment s’està realitzant la primera fase que comporta la cerca d’Informació per identificar les principals necessitats de cada barri. Testagorda ha assegurat que es tracta “d’una mesura de proximitat per tenir una fotografia exacta de les necessitats de cada barri i poder actuar de forma personalitzada davant de cada situació”.

La segona fase serà la de donar resposta a les problemàtiques que es detectin des del patrullatge a peu o a partir de les converses amb els veïns. Aquestes respostes, ha explicat Testagorda, tenen tres actuacions policials possibles segons la casuística de cadascuna d’elles: la mediació, la sanció administrativa o la instrucció de diligències penals.

Aquest pla, que ja s’ha començat a aplicar aquesta mateixa setmana, se suma a la tasca de la Policia Local d’Igualada com a mesura de reforç i de proximitat de les forces de seguretat de la ciutat d’Igualada amb la ciutadania.

 

 

  • Compartir
Pertany a: