Sou a: Inici / Noticies / Els serveis jurídics municipals garanteixen la legalitat del procediment referent a l’atorgament d’un quiosc al Parc Central

Els serveis jurídics municipals garanteixen la legalitat del procediment referent a l’atorgament d’un quiosc al Parc Central

El govern acusa Igualada Som-hi de difondre falsedats i exigeix que retiri les afirmacions falses sobre l’atorgament d’una llicència de quiosc al Parc Central
29-04-2021

Aquest migdia, la tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Carlota Carner, acompanyada de  la secretària de l’Ajuntament d’Igualada i la jurista responsable del departament d’Urbanisme, han comparegut en roda de premsa per desmentir les informacions falses que el portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha fet sobre el procés d’atorgament d’un quiosc al Parc Central.

Carner, avalada per un informe jurídic que garanteix la legalitat del procediment, ha repassat els passos del procés d’atorgament que ha assegurat que “com sempre en aquest ajuntament s’han fet de manera impecable”.

L’informe, emès pels serveis jurídics del consistori, conclou que la sol·licitud presentada s’emmarca en el règim de la legislació patrimonial, que permet l’exercici d’iniciatives privades per a desenvolupar activitats econòmiques. Afegeix que el fet de tractar-se d’una instal·lació provisional i desmuntable, damunt d’un bé de domini públic, el títol habilitant és el de la llicència d’us privatiu.

L’informe garanteix que per aconseguir la màxima transparència en l’atorgament de la llicència, es va emprar un procediment amb pública concurrència, mitjançant edictes en els taulells municipals i reforçat per la publicació en un periòdic local de màxima difusió. Els punts de la conclusió de l’informe acaben amb l’afirmació que tot el procediment seguit i les actuacions dutes a terme, d’acord amb l’exposat, es troben plenament ajustades a dret.

La tinenta d’alcalde s’ha mostrat contundent contra les afirmacions de Cuadras i ha assegurat que són “una cortina de fum per tapar la gestió deplorable i la frustració d’aquest grup polític per no haver pogut tirar endavant el projecte de l’edifici del World Trade Center que s’havia d’ubicar al Parc Central i que va resultar un fracàs que ja ha costat més de dos milions d’euros a tots els igualadins i igualadines”.

Carner ha fet referència, també, a les diverses vegades que Igualada Som-hi i el seu portaveu, Jordi Cuadras, s’han oposat i han fet afirmacions falses sobre el projecte del Parc Central. La regidora ha explicat que ja al 2017, en la inauguració del parc, “van ser contraris al projecte que apostava pel verd en un espai que el seu grup volia cobrir de formigó”. Carner ha afegit que “ara fa unes setmanes, Jordi Cuadras ja va difondre informació falsa sobre l’enjardinament del Parc, afirmant que no hi hauria un carril bici que està previst i que s’executarà”.

Per Carner, les noves afirmacions d’Igualada Som-hi sobre el procediment d’atorgament del quiosc, que ha qualificat com “la tercera onada de falsedats” superen, ha dit, “els límits del què és políticament acceptable ja que afecten l’honorabilitat, no tan sols del govern, sinó també dels serveis jurídics d’aquesta corporació, i això no ho podem permetre”.

Carner ha acabat remarcant “l’impecable feina que fan els serveis jurídics de l’ajuntament d’Igualada” i ha exigit al portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras “que retiri les informacions falses sobre aquesta adjudicació per respecte a la institució que ells també representen”.

  • Compartir
Pertany a: