Sou a: Inici / Noticies / 'Els Tres Mosqueters' omplen l'Ateneu

'Els Tres Mosqueters' omplen l'Ateneu

L’adaptació de l’obra de Dumas va anar a càrrec de l’Escola de Dansa del Consell Comarcal i l’Orquestra Terres de Marca.
28-04-2015

Dissabte passat, 25 d’abril i dins dels actes del Dia Internacional de la Dansa, el Teatre Municipal l’Ateneu es va omplir de públic amb l’espectacle Els Tres Mosqueters, produït per l’entitat Contrapunt i organitzat des de l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Municipal de Cultura (IMC), a càrrec de l’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia. Una producció que comptava amb la particularitat d’oferir la música en directe a través de l’Orquestra Terres de Marca dirigida per Josep Miquel Mindán. Una adaptació del text d’Alexandre Dumas coreografiada per la  professora Elena Bernal, amb una muntatge musical del mateix Mindán, amb obres diverses del gran repertori romàntic principalment, que van transportar el públic a una dimensió molt més enllà del pur espectacle visual, prop de l’obra d’art total. I és que les obres en les quals es basava el muntatge, tot i extretes del seu context orgànic original, ja que es tractava de moviments, es recomposaven de nou en un nou context unitari no menys vàlid, excel·lent com a servidor de la trama argumental i coreogràfica. Es va poder escoltar, en una nova dimensió, peces tan conegudes com el primer moviment de la Serenata per a Cordes de Dvorak, el 3r moviment de la Serenata per Cordes d’Elgar o el primer de la suite Holberg de Grieg, juntament amb altres obres menys populars de Britten, Warlock, Txaikovski o Strauss, que l’orquestra va brodar en un intens acompanyament a la coreografia durant prop dels seixanta minuts que durava l’acte.

Elena Bernal va poder desgranar un elegant treball, ple de subtileses, amb els nois i noies de l’Escola de Dansa del Consell Comarcal que van delir un públic amb un estil i tècnica molt propers ja als estadis professionals, malgrat la seva joventut. Martina Baliu, Carolina González i Helena Fernández interpretaven Athos, Porthos i Aramis respectivament, mentre el jove Coke López s’erigia com en D’Artagnan. Joan Ramon Garcés i Mireia Valls es presentaven com a Lluis XIII i Anna d’Àustria, mentre Alejandro Requena i Judith Valls oferien els personatges del Cardenal Richelieu i Milady. Mariona Gené i Berta Castells recreaven els personatges de Constance i el Capità de Treville respectivament. La Guàrdia dels Mosqueters i la Guàrdia del Cardenal van ser interpretades pels alumnes de Nivell Avançat II de l’Escola de Dansa, i el Cos de Ball pels alumnes de 6è. Val a dir que el vestuari, atraient i ple de color, va ser elaborat especialment per aquesta producció a càrrec de Roser Pons d’El Didal, mentre que el vestuari del cos de ball va ser cedit per l’IEA Oriol Martorell.

Us espectacle deliciós i ple de components extraordinaris que no ha deixat de rebre elogis. Des de les xarxes socials, la crítica i l’opinió pública general, es felicita als seus creadors i intèrprets. 

 

  • Compartir