Sou a: Inici / Noticies / Els usuaris de bus urbà es van incrementar un 4,57% l'any 2016

Els usuaris de bus urbà es van incrementar un 4,57% l'any 2016

El servei incorpora un nou vehicle de gran capacitat i es treballa per dotar els busos de Wi-Fi i instal·lar noves andanes de formigó a les parades
08-02-2017

L’Ajuntament d’Igualada i l’operador del servei de bus urbà a la ciutat, l’empresa S.A. Masats Transports Generals, han fet balanç aquest dimecres, 8 de febrer, del nombre d’usuaris de les línies urbanes durant l’any passat. Han exposat les dades el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, i la gerent de la companyia, Carme Pros.

Els usuaris de bus a Igualada es van incrementar en un 4,57%, amb un augment de 16.588 passatgers que va fer arribar la xifra total de viatgers fins els 379.449 durant aquests dotze mesos. Observant les línies en detall, pel que fa a les circulars, l’LC1 va créixer en un 5,98%, arribant als 188.618 passatgers, i l’LC2 es va incrementar en un 3,21%, assolint la xifra de 190.831. Jordi Pont associa aquest increment de viatgers “a la progressiva recuperació de l’activitat econòmica i empresarial a la ciutat, al creixent nombre d’estudiants del Campus Universitari i a estímuls per a la utilització del transport públic, com la congelació del preu del bitllet senzill en 1,5 euros, que consistori i companyia venim acordant cada any des de 2012”. També s’ha percebut, segons s’ha detallat avui, un increment dels escolars que fan ús del servei.

Pel que fa al conjunt de la Conca d’Òdena, contemplant també l’LTF que circula els festius, l’LTM que arriba fins a Santa Margarida de Montbui i l’LTV que dóna servei a Vilanova del Camí, hi ha hagut un augment del 5,37%, amb una xifra global de 797.323 usuaris.

Nou vehicle i servei Wi-Fi per als usuaris · Aquest dimecres, a la Plaça de l’Ajuntament, també s’ha presentat públicament el nou vehicle que Masats Transports Generals incorpora a les línies d’Igualada. Es tracta d’un vehicle Otokar del  model Kent 280 LF, amb 10,8 metres de llargada, tres portes d’accés i capacitat per a 93 persones. Concretament, disposa de 21 seients i espai per a 72 passatgers drets o bé per a 63 passatgers drets i una persona amb mobilitat reduïda i serà, doncs, el bus urbà de més capacitat a la capital de l’Anoia. Aquesta adquisició es duu a terme per a donar resposta a la creixent demanda en les línies circulars d’Igualada, especialment en horari d’entrada i sortida dels instituts i del Campus Universitari.

Paral·lelament, tal i com s’ha avançat avui, al llarg del primer trimestre d’aquest any 2017 es preveu dotar de servei de Wi-Fi gratuït per als usuaris tots els autobusos urbans de la Conca d’Òdena. El vehicle presentat avui ja incorpora aquesta prestació des del primer moment i es treballa per instal·lar els emissors necessaris en la resta d’autobusos en les properes setmanes.

Més andanes de formigó a les parades · Finalment, Jordi Pont ha avançat que el consistori i la companyia estan acabant de definir aquests dies noves ubicacions per a instal·lar plataformes de formigó que facilitin l’accés des de la vorera a l’autobús a les persones grans, les que porten cotxets de nadons o que tenen mobilitat reduïda.

La passada tardor es van instal·lar cinc d’aquestes andanes, tres a l’Avinguda Barcelona i dues més als carrers Santa Caterina i Pau Muntades. La valoració per part dels usuaris i dels conductors de la companyia ha estat molt positiva i, per això, ja es treballa per a dotar d’aquest recurs cinc o sis parades més aquest any 2017.

Aquesta actuació serà novament possible gràcies a la col·laboració amb l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). En tres anys, entre 2015 i 2017, aquest ens ha concedit a l’Ajuntament d’Igualada un total de 160.000 euros per al desenvolupament d’actuacions per a la millora del transport.

IMATGES DEL VEHICLE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

 

  • Compartir