Sou a: Inici / Noticies / Enderroc de l’edifici de l’antic hospital per donar pas al Campus de Salut

Enderroc de l’edifici de l’antic hospital per donar pas al Campus de Salut

Igualada continua avançant en l’ampliació dels equipaments vinculats a l’expansió dels estudis universitaris
27-11-2019

Aquesta setmana s’ha iniciat ja la part definitiva de les obres d’enderroc de la part de l’edifici de l’antic hospital que ha d’acollir del futur Campus Salut, que estarà ubicat a costat del Centre 4H Health. A la mateixa illa, situada a la cantonada entre el Passeig Verdaguer i el c/ Cardenal Vives, també s’hi ha de fer una residència d’estudiants.
D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Igualada i la Universitat de Lleida continuen avançant en l’ampliació dels equipaments vinculats a l’expansió dels estudis a la ciutat. Les noves instal·lacions estan previstes en el Pla Estratègic del Campus Igualada-UdL, presentant públicament el setembre de 2017. Aquest projecte, impulsat pel consistori igualadí, amb el suport de la Generalitat i la Universitat de Lleida, reagruparà els estudis universitaris que actualment s'imparteixen a la ciutat d’Igualada. El Campus Salut ha d’acollir, concretament, els estudis relacionats amb l’àmbit sanitari, que provisionalment es desenvolupen en les aules estrenades aquest mes de setembre a l’edifici de La Teneria.
La ubicació a costat del Centre 4h Health respon a la decisió estratègica d’alinear coneixement i innovació, ja que la singularitat de comptar amb un centre integral de simulació és un dels principals factors d’atracció d’estudis relacionats amb l’àmbit de la salut. Aquesta ambiciosa oferta educativa s’ha de completar amb l’acreditació de l’Hospital d’Igualada com a hospital universitari. L’alcalde, Marc Castells, ha sol·licitat als departaments de Salut i d’Empresa i Coneixement de la Generalitat que accelerin els tràmits per concedir aquesta condició al centre sanitari igualadí, que ja ha acreditat que compleix els requisits.
El curs vinent, nous estudis
El Campus Universitari Igualada-UdL ha engegat el curs 2019/2020 amb 372 alumnes i una oferta de quatre graus, un doble grau i dos màsters, en els àmbits de l’Enginyeria i les TIC, i les Ciències de la Salut. De cara al curs vinent, però, el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, ja ha anunciat la destaca incorporació del Grau d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE).
Pel que fa a les enginyeries, l’Escola Politècnica Superior de la UdL (EPS UdL) compta aquest curs amb 140 alumnes matriculats als diferent estudis que imparteix: el grau en Enginyeria Química, el grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística, el grau en Tècniques d’Interacció Digital i Computació o bé el màster en Enginyeria del Cuir, únic a Europa.
Pel què fa a la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, imparteix al Campus Igualada-UdL el grau en Infermeria, el doble grau en Nutrició Humana i Dietètica i Fisioteràpia, i el màster en Simulació Clínica i Seguretat del Pacient. En total són 232, els alumnes que cursen estudis en l’àmbit de la salut.

  • Compartir