Sou a: Inici / Noticies / Enllestit el projecte de nou poliesportiu a Les Comes

Enllestit el projecte de nou poliesportiu a Les Comes

La nova instal·lació oferirà als clubs i esportistes diferents espais d’entrenament i competició en un edifici modern, accessible i funcional
27-09-2017

En el marc de la candidatura per ser Ciutat Europea de l’Esport l’any 2019 i del Pla de Integral de Modernització dels Equipaments Esportius Municipals, l’Ajuntament d’Igualada enllesteix aquest setembre el projecte executiu del futur pavelló poliesportiu del complex de Les Comes.

Tal i com han explicat aquest dimecres, 27 de setembre, l’alcalde, Marc Castells, i el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, el futur edifici s’ubicarà a la part superior del complex, on ara hi ha l’skate parc –que serà reubicat– i annexa a les quatre pistes poliesportives ja existents al c/ Carles Riba. D’aquesta manera, es vol respondre a la creixent demanda d’espais de pràctica esportiva per part dels clubs de la ciutat amb una infraestructura moderna i funcional.

El pavelló que s’ha projectat contempla els estàndards que estableix el Consell Català de l’Esport, amb pistes de futbol sala, handbol, bàsquet i voleibol de dimensions reglamentàries i una alçada de sostre de 7 metres. A peu de carrer comptarà amb vestidors, despatxos de gestió i serveis públics i, a una alçada de 2,70 metres sobre el carrer, hi haurà les pistes, una graderia amb capacitat per 275 espectadors, els vestidors i els magatzems.

Serà un edifici d’arquitectura lleugera, amb molta llum natural, plenament accessible, comunicat amb els pavellons colindants i alimentat per una caldera de biomassa. La previsió és licitar les obres durant el quart trimestre d’aquest any 2017, començar-les a l’inici de l’any vinent i que la instal·lació pugui estar operativa durant la primavera de 2019. El pressupost per a la seva construcció és de 2,4 milions d’euros.

Objectiu: Ciutat Europea de l’Esport 2019 · L’Ajuntament d’Igualada, des de les seves regidories de Qualitat Urbana i Esports, va iniciar l’any 2016 el Pla Integral de Modernització dels Equipaments Esportius Municipals. Té per objectiu posar al dia les instal·lacions esportives municipals, en molts casos envellides pel pas de les dècades i pels milers d’usos anuals, renovant-les i ampliant-les per a assolir també la distinció de Ciutat Europea de l’Esport l’any 2019, un segell que atorga la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), d’acord amb la Comissió Europea.

La de Ciutat Europea de l'Esport és una designació que reconeix les polítiques esportives locals que contribueixen a millorar el nivell general de salut dels seus habitants, a través de la cultura de la salut, l'exercici i l’activitat física, la transmissió de valors com el joc net i l’enfortiment del sentiment de pertinença a la comunitat. Aquest reconeixement implica una major visibilitat internacional per les ciutats distingides, l’intercanvi d’experiències i iniciatives amb altres municipis reconeguts i l’accés a diferents subvencions per projectes de la Unió Europea en l’àmbit esportiu.

IMATGES DE PROJECTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

 

  • Compartir