Sou a: Inici / Noticies / La Policia Local incorpora equips desfibril·ladors

La Policia Local incorpora equips desfibril·ladors

Més de cinquanta agents del cos han adquirit coneixements de reanimació per a poder prestar primers auxilis en cas d’aturada cardíaca.
28-01-2015

Dos vehicles de la Policia Local d’Igualada han incorporat recentment equips desfibril·ladors, fet que permetrà reduir el temps de reacció quan algun ciutadà pateixi una aturada cardíaca. Aquesta capacitat d’auxili s’amplia amb un tercer desfibril·lador que s’ha ubicat a l’edifici del 092. A banda, un total de cinquanta-quatre agents del cos han rebut en les darreres setmanes formació específica de Suport Vital Bàsic + DEA, impartida pel Grup Docent de Suport Vital del Consorci Sanitari de l’Anoia. L’Hospital d’Igualada és, precisament, el referent a la comarca del Consell Català de Ressuscitació.

Aquest dimecres han presentat aquesta acció el regidor de Sanitat i Salut Pública, Fermí Capdevila, i el cap de la Policia Local de la ciutat, Jordi Dalmases. Capdevila ha recordat que “el temps de reacció és fonamental quan algú pateix una aturada i, per això, dotar els agents de la Policia Local dels instruments i els coneixements necessaris pot ser decisiu per salvar vides”. Dalmases apunta que “en molts casos, els agents de la Policia Local són els primers a arribar al lloc on s’ha produït l’incident i ara poden ser també els primers a actuar, iniciant les tasques de reanimació durant els segons o minuts que pugui trigar a arribar la unitat del Sistema d’Emergències Mèdiques i se’n faci càrrec”.

Igualada, ciutat cardioprotegida · Els dos últims anys, l’Ajuntament ha format en reanimació cardiopulmonar un total de 149 persones, entre treballadors i personal habitual dels diferents equipaments, com ara el teatre o el mercat municipals, invertint al voltant de 50.000 euros entre la impartició d’aquests cursos i l’adquisició i manteniment dels diferents aparells.

L’any 2012, el govern municipal va impulsar el desplegament d’equips desfibril·ladors, donant cobertura a aquells punts que habitualment concentren més públic o bé aquells on es duu a terme activitat esportiva regular. En una primera fase, se’n van ubicar a l’edifici central de l’Ajuntament, l’Estadi Atlètic, el Teatre Municipal l’Ateneu, el Mercat Municipal de La Masuca i el camp de futbol de Les Comes. Aquests s’afegien als ja existents en aquell moment a la piscina municipal de Les Comes, el complex esportiu Infinit i la piscina del Molí Nou. En una segona fase, el 2013 se’n van sumar quatre al Museu de la Pell, a la Biblioteca Central, i al pavelló i la Sala Polivalent de Les Comes. En les darreres setmanes, a més, s’ha reforçat la cardioprotecció de la ciutat instal·lant aparells a l’Espai Cívic Centre, el Centre Cívic de Fàtima, el Parc del Xipreret i els tres, ja esmentats, als dos vehicles i l’edifici de la Policia Local.

Fermí Capdevila ha avançat que, de cara a 2015, es preveu instal·lar dos nous aparells i, sobretot, estendre la sensibilització sobre aquest tema al conjunt de la ciutadania, executant, per exemple, accions com ara la formació dels joves als instituts. S’avaluaran també alternatives per implantar desfibril·ladors a la via pública.

IMATGES DE LA PRESENTACIÓ A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir