Sou a: Inici / Noticies / Es posa en funcionament el Banc d'Ajudes Tècniques

Es posa en funcionament el Banc d'Ajudes Tècniques

Aquells que, per diferents motius no hi poden tenir accés, hi podran trobar elements com grues, cadires de rodes, llits articulats o caminadors
26-04-2017

Aquest mes d’abril s’ha posat en funcionament el nou Banc d’Ajudes Tècniques (BAT) d’Igualada. Aquest recurs vol aportar solucions a aquelles persones que, per motius diversos, no tenen accés a productes imprescindibles com una cadira de rodes, un caminador, una grua o un llit articulat. D’aquesta manera, a més de promocionar i potenciar l'autonomia personal de les persones amb discapacitat o en situació de dependència, també es vol afavorir la reutilització i el reciclatge de productes de suport, de manera que tinguin una vida més llarga i més útil.

El servei està pensat per a aquells que puguin necessitar temporalment un producte de suport i vulguin que se’ls presti fins que es recuperin, fins que rebin els ajuts oficials o fins a disposar dels recursos necessaris per adquirir-ne un de propi. També va adreçat a totes aquelles persones que disposin de productes de suport que ja no utilitzin i els vulguin donar a aquest Banc d’Ajudes Tècniques. Aquest dimecres, 26 d’abril, han visitat el nou recurs l’alcalde, Marc Castells, i la tinent d’alcalde d’Acció Social i Igualtat, Carme Riera.

El BAT arrenca amb un complet catàleg de productes. Al material nou adquirit per l’Ajuntament s’hi han sumat diferents articles procedents del mateix centre Josep Orgué, de l’Hospital d’Igualada i del CAP Igualada Urbà. Tot plegat fa que ara mateix es disposi de més de 55 productes de suport a disposició dels ciutadans, com ara caminadors de diferents tipus, bastons, crosses, llits articulats, seients giratoris, grues, erugues, cadires de dutxa o arnesos de cadira de rodes, entre altres.

Aquesta és una iniciativa de l’Ajuntament d’Igualada i el Centre Josep Orgué, centre especialitzat en la promoció de l’autonomia personal de les persones amb alguna discapacitat, i compta amb el finançament del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Per a més informació, es pot contactar amb el Centre Josep Orgué, del Grup Àuria, a l’Avinguda Andorra, 28, o trucar al telèfon 93 801 77 32.

  • Compartir