Sou a: Inici / Noticies / Es presenta el projecte de l’Anella del Cel de la Conca d’Òdena

Es presenta el projecte de l’Anella del Cel de la Conca d’Òdena

Serà un recorregut pels punts més alts del municipi entre Igualada i Òdena paral•lel a l’Anella Verda de les Guixeres i amb una passera per a vianants que creuarà la carretera de Les Maioles
06-03-2024

Aquest dimecres, el diputat d’Infraestructures i Territori, Sergi Vallès, acompanyat dels alcaldes d’Igualada, Marc Castells, i del d’Òdena, Jaume Xaus han presentat el projecte de l’Anella del Cel de la Conca d’Òdena. Es tracta d’un circuit que transcorre paral·lel al de l’actual Anella Verda però a més alçada, pels punt més alt del municipi, resseguint la carena existent.

El traçat d’aquesta nova via verda, en plena natura, passa per petites muntanyes que configuren el límit nord d’Igualada, on actualment hi ha diversos senders i traces ja existents però utilitzats principalment per corredors i senderistes amb un cert nivell d’expertesa ja que és un recorregut que no té una bona continuïtat.

Marc Castells, alcalde d’Igualada, ha explicat que l’Anella del Cel “es configura a partir de camins i senders ja existents que s’habilitaran tant per a vianants com per a ciclistes. El que sí que caldrà resoldre són les discontinuïtats que hi ha actualment, ja que hi ha trams on no hi ha camí practicable”. Un dels punts més espectaculars, ha destacat Castells, serà el pas de l’Anella d’una banda a l’altra de la carretera de Les Maioles (BV-1031) a través d’una passera de vianants, a l’estil pont tibetà.

El projecte de l’Anella del Cel de la Conca d’Òdena estarà dividit en tres trams, que ens els marca bàsicament l’orografia del terreny. L’objectiu es mantenir les característiques dels camins o senders actuals de cada un dels tres trams formats per zones amb camins amples fins i d’altres amb senders estrets que es mantindran sense ampliar.

El camí per a vianants de la carretera de les Maioles clau per iniciar el projecte

L’anunci del projecte ha coincidit amb la passejada d’obertura del nou itinerari de vianants a la BV-1031, que ja s’ha construït i que ha estat finançat principalment per la Diputació de Barcelona. Un nou camí segur que ara permetrà connectar l’Anella del Cel amb l’Anella Verda.

Sergi Vallés, ha destacat que “el nou traçat de 150 metres, permet una major seguretat i comoditat per als vianants i permet que aquests puguin practicar esport o caminar per la natura amb seguretat, ara a més permetrà que es connecti l’Anella Verda amb la futura Anella del Cel de la Conca d’Òdena”. A l’entorn de l’itinerari hi ha l’autovia A-2 i el paratge de Ca l’Alemany al nord, la Via Verda de circumval·lació i el camí de les Guixeres a l’est i les restes d’antigues extraccions de guix com és la Guixera de Boada.

En la mateixa línia l’alcalde d’Òdena, Jaume Xaus, ha posat en valor “la necessitat d’infraestructures com aquesta que permeten una interconnexió entre municipis de forma segura i permeten caminar, fer esport i salut i tenir una bona qualitat de vida a tocar dels nostres municipis”.

 

 

  • Compartir
Pertany a: ,