Sou a: Inici / Noticies / Es reprenen les jornades de participació ciutadana pel PMUS

Es reprenen les jornades de participació ciutadana pel PMUS

El proper dissabte, 25 d’abril es durà a terme una passejada per copsar sobre el terreny totes les possibles millores en l’àmbit de la mobilitat
20-04-2015

Després d’haver suspès els actes a causa de la pluja, es reprenen ara les dues jornades de participació ciutadana per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que està impulsant l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquest Pla inclou un acurat estudi tècnic sobre la mobilitat i engega ara un procés participatiu per implicar la ciutadania en la diagnosi de la situació actual i les propostes de millora de la mobilitat al municipi. Aquest PMUS, que se situa en el marc més general del Pla de Mobilitat Sostenible de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena, és l’eina que permetrà fomentar uns desplaçaments més sostenibles i segurs a la ciutat ja sigui a peu, amb bicicleta, transport públic o cotxe.

S’han  organitzat diverses activitats per facilitar als ciutadans el fet que puguin fer les seves aportacions en matèria de mobilitat i puguin fer arribar les seves queixes o suggeriments relacionats amb la seva experiència diària.

El proper 25 d’abril, es durà a terme una passejada a peu on els participants podran observar i anar posant de manifest, sobre el terreny, totes les millores que es poden portar a terme en l’àmbit de la mobilitat, identificant elements que la dificulten o la faciliten. La sortida serà a la plaça de l’Ajuntament, a les 10:30h i és una activitat oberta a tothom, especialment a persones grans, infants acompanyats d’un adult, persones amb mobilitat reduïda o pares i mares amb cotxets. La passejada estarà guiada per un full de ruta i un dinamitzador que establirà el treball a realitzar i recollirà elements de diagnòstic sobre el terreny. Al finalitzar, els assistents podran compartir un refrigeri.

El mateix dia, es durà a terme també una passejada en bicicleta. L’objectiu és també el d’incentivar que els ciutadans expliquin els problemes de mobilitat amb els que es troben de forma diària quan utilitzen aquest mitjà de transport.

Posteriorment, el 30 d’abril, de 19 a 21h, hi haurà una jornada de debat a l’edifici d’Ig-nova, sota el títol La mobilitat avui. L’objectiu és copsar la diversitat de visions i necessitats entorn a la mobilitat del municipi. A l’inici de la jornada es donarà informació per part dels responsables de l’equip redactor del PMUS, que explicaran els resultats de la diagnosi tècnica que han fet. Seguidament, amb l’ajut de dinàmiques participatives, es debatrà i recollirà la visió dels veïns d’Igualada per tal d’enriquir la diagnosi tècnica realitzada. Es tractarà l’accessibilitat per a vianants i bicicletes, la qualitat del transport públic, la mobilitat en vehicle privat i la distribució urbana de mercaderies, i la relació amb el medi ambient i la seguretat viària. La sessió es farà a Ig-nova Tecnoespai, al carrer Lleida 78.

Per inscriure’s a totes aquestes activitats i participar, cal enviar un correu electrònic a mobilitat@aj-igualada.net o trucar per telèfon a l’Ajuntament 93 803 19 50 (ext. 270). Les places per a la passejada en bicicleta són limitades.

A més a més, i de forma paral·lela, tots aquells ciutadans que ho desitgin poden continuar fent  les seves aportacions a través del blog del PMUS, accessible a través del web www.igualada.cat, on hi podran trobar un qüestionari que serà de molta utilitat per conèixer les seves necessitats i prioritats.

En els propers tres mesos també s'iniciarà la tramitació ambiental del PMUS de la capital de l'Anoia i, durant el tercer trimestre, es lliuraran els documents definitius.

 

  • Compartir