'Escape Room', el 24 de març al Teatre Municipal l'Ateneu
Què passa quan dues parelles posen a prova la seva amistat en un espai tancat? Com reaccionen davant els imprevistos, les dificultats i les proves que es van trobant a cada passa? Aquest és el punt de partida d’Escape Room, la nova comèdia de Joel Joan i Hèctor Claramunt, que arriba al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada aquest diumenge 24 de març, a les 19h.
Després de l’èxit aconseguit amb la sèrie El Crac, de Televisió de Catalunya, el tàndem format per Joan i Claramunt presenta la seva nova creació: una comèdia basada en el joc de moda, que s’ha convertit en un fenomen arreu del món. Àgata Roca, Oriol Vila i Paula Vives acompanyen Joel Joan dalt de l’escenari en aquesta producció d’Arriska i Focus.
Les entrades es poden comprar anticipadament al web www.ticketea.com i al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada, al c/ Garcia Fossas 2, de dimarts a divendres de 18:30 a 20:30h i dissabte d'11 a 14h. També des d’una hora abans de la funció a la taquilla del teatre, al Passatge Vives. Les localitats tenen un preu de 20, 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius. Els joves de fins a 25 anys podran comprar les entrades a 5 euros, acreditant la seva edat amb el DNI, en una proposta que s’emmarca en la campanya Fins als 25 a cinc.
Quatre amics i un cadàver · Dues parelles d'amics de tota la vida queden per fer un escape room al barri d'Hostafrancs de Barcelona, on recentment s'ha trobat, en un contenidor, el cadàver d'un home esquarterat. Tots quatre es pensen que els espera un joc divertit per passar l'estona, posar a prova la seva intel·ligència i riure una miqueta. Però tan bon punt la porta de l'habitació es tanca hermèticament al seu darrere i s’inicia el compte enrere, comencen a passar coses estranyes. Sortir d'aquell escape room no serà gens fàcil i el joc es convertirà en un infern que posarà a prova la seva amistat fins a límits insospitats.
Tal com expliquen Joan i Claramunt, després d’El Crac necessitaven fer comèdia del seu entorn proper, deixant de banda l’autoparòdia i fent servir el thriller i terror per enganxar l’espectador: “quan vam entrar a la nostra primera escape no sabíem que allò acabaria sent l’escenari del que acabaríem fent, però aviat vam intuir que un escape room era una caixa de sorpreses ideal pel que volíem escriure. Uns personatges atrapats en un espai i un compte enrere, amb sorpreses i girs inesperats, amb suspens a dojo, una olla de pressió on pot passar de tot”.
Apunten que “també vam tenir clar des del principi que volíem que fos una història d’aquí, amb conflictes personals amb els quals el nostre públic es pogués identificar, amb uns personatges que no fossin uns estereotips de pel·lícula de gènere sinó gent molt recognoscible; també volíem que fos una història d’ara, que parlés del moment present que estem vivint com a societat, com a poble, poder parlar de les coses i dels temes que són al carrer i fer-ho tot amb la màxima de l’entreteniment per davant de tot”.
El fenomen dels escape room, una de les opcions d’oci més en voga en l’actualitat, es converteix en l’espai central que articula la trama d’aquest text ple d’humor, que reflexiona sobre com actuen els éssers humans davant de situacions límit en què se senten despullats, quan els impulsos més primitius afloren i es reacciona amb els sentiments a flor de pell.
La gira de l’espectacle arriba a Igualada precedida del gran èxit assolit en totes les ciutats on ha fet escala fins avui.