Sou a: Inici / Noticies / Escollits els 15 equips d'urbanistes per definir el futur del Rec

Escollits els 15 equips d'urbanistes per definir el futur del Rec

Entre els escollits hi ha un equip de Bèlgica i un dels Països Baixos, que competiran al costat d’un equip igualadí, un de València i onze de Barcelona
03-03-2017

Un jurat format per experts en arquitectura i urbanisme, representants de l’Ajuntament d’Igualada, del govern la Generalitat, i membres del Consell del Rec, van escollir aquest mes de febrer els 15 equips finalistes que seran convidats a participar a la Consulta de projectes pel Barri del Rec d’Igualada, entre un total de 48 equips presentats al concurs.

Per a la categoria d’Urbanisme i Connectivitat, el jurat ha escollit els estudis Buur Scrl de Lovaina (Bèlgica), Carles Enrich Giménez de Barcelona, Miquel Raja Borràs d’Igualada, Lorena Maristany Jackson de Barcelona i Jvantspijker Uar Bv de Rotterdam (Països Baixos). Per a la categoria d’Edificació i Mixticitat d’Usos han estat seleccionats l’equip valencià Inventario de Arquitectura SL i quatre estudis barcelonins: Ravetllat-Ribas Slp, Ute: Jpam i Urban Facts, Esther Rovira i Map13 Barcelona. Finalment, en la categoria d’Espai Públic i Paisatge s’han escollit Jordi Henrich Monràs, Josep Miàs Gifré, Arriola Fiol Arquitectes SCP, Jansana-De La Villa-De Paauw-Arquitectes Slp i Marcos Ruiz de Clavijo Cirajas, tots de Barcelona. A l’hora de fer la selecció, el jurat va tenir en compte criteris com l’experiència del director o la multidisciplinarietat de l’equip. Tots quinze rebran una remuneració de quatre mil euros i tindran tres mesos per presentar un projecte de millora del barri del Rec d’Igualada. El jurat es tornarà a reunir per escollir un sol guanyador per a cada una de les tres categories.

Aquest dijous es van donar a conèixer els guanyadors en una nova reunió del Consell del Rec a l’Adoberia Bella, un Consell on hi participen una vintena de representants d’entitats i agents socioecòmics i institucionals de la Conca d’Òdena i que té com a objectiu acompanyar el procés ciutadà i fer el seguiment del procés participatiu de la Consulta de Projectes pel barri del Rec d’Igualada. Durant la trobada, el Segon tinent d'alcalde i regidor de Qualitat Urbana Jordi Pont va presentar també els detalls de la Jornada Participativa que tindrà lloc el dia 25 de març.

Dissabte 25 de març, trobada de la ciutadania amb els arquitectes seleccionats · L’objectiu de la Consulta del Rec ha estat, des del seu inici, que els professionals de l’urbanisme i l’arquitectura coneguessin de primera mà la realitat del barri i les opinions i aspiracions dels veïns i els ciutadans per poder-les tenir en compte a l’hora d’elaborar les seves propostes.

És per això que  l’Ajuntament d’Igualada ha organitzat per al dissabte 25 de març una Jornada Participativa oberta a tothom i on hi participaran els 15 equips seleccionats. Serà una sessió pensada perquè els arquitectes i urbanistes puguin interlocutar directament amb els igualadins que els vulguin traslladar les seves opinions i idees sobre el futur del barri. Tindrà lloc a l’Adoberia Bella de 10h a 13h i pot assistir-hi tothom sense necessitat d’inscripció prèvia.

La Consulta de projectes pel Barri del Rec d’Igualada · El projecte porta per títol “Repensant el barri del Rec” i es tracta d’un concurs d’idees impulsat per l’Ajuntament d’Igualada en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, i amb implicació activa de la ciutadania per tal de fer l’exercici col·lectiu d’imaginar com ha de ser el barri més emblemàtic d’Igualada en un futur. L’objectiu és que la consulta generi noves idees i que connecti el Rec amb projectes similars de reconstrucció de barris industrials d’arreu del món.

Tota la informació relacionada amb la consulta es troba en aquest WEB.

  • Compartir
Pertany a: