Sou a: Inici / Noticies / 'Espai Igualadiníssim' dedicat als Gegants de la Ciutat

'Espai Igualadiníssim' dedicat als Gegants de la Ciutat

El panell fotogràfic ubicat al vestíbul de l'Ajuntament recull en aquesta ocasió diferents fotografies històriques dels gegants
16-07-2018

L'Ajuntament d'Igualada dedica, aquest mes de juliol, el seu Espai Igualadiníssim als Gegants de la Ciutat, coincidint amb la celebració dels seus 75 anys.

La descoberta d'aquest panell fotogràfic, ubicat al vestíbul del consistori i que en aquesta ocasió recull diferents imatges històriques d'aquests dos elements fonamentals en la imatgeria festiva de la ciutat, es va dur a terme el passat dissabte, 14 de juliol. Hi van assistir, entre altres, representants de l'Associació Cultural Dessota, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps.

Per a commemorar l'aniversari dels Gegants dels nanos Nen i Nena, Dessota va organitzar, amb el suport del departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament, un seguit d'activitats que van comptar amb la participació de gegants i entitats arribats de diferents municipis. Van tenir lloc, per exemple, una plantada de gegants a la Plaça de l'Ajuntament, una cercavila i una mostra de balls al parc de l'Estació Vella.

Fa tres quarts de segle, la parella de gegants va ser comprada per 9.500 pessetes a la sastreria teatral Casa Paquita de Barcelona i va ser estrenada el 24 de juny de l’any 1943, durant la festivitat de Corpus. Des d'aleshores han exercit d’ambaixadors d’Igualada, des de 2013 tenen nou vestuari i, des de 2016, un nou ball.

  • Compartir
Pertany a: