Sou a: Inici / Noticies / Estrena de la passera del Parc de Vallbona

Estrena de la passera del Parc de Vallbona

Aquesta nova estructura, més enllà de ser un nou pas directe per a vianants i bicicletes, esdevé un nou mirador privilegiat sobre la ciutat
03-12-2016

Aquest dissabte, 3 de desembre, s’ha celebrat la inauguració de la nova passera de fusta per a vianants i bicicletes que enllaça el carrer Comarca amb el Parc de Vallbona d’Igualada. Aquest és un nou element de l’Anella Verda de la capital de l’Anoia, el conjunt de tres circuits, senyalitzats i pensats per a la pràctica de l’activitat física i els hàbits saludables, que l’Ajuntament està desenvolupant des de ja fa dos anys. A l’acte hi ha assistit l’alcalde, Marc Castells, regidors del consistori, la diputada al Parlament de Catalunya, Alba Vergés, i nombrosos veïns de l’entorn del parc i del barri de Set Camins.

Aquesta passera del Parc de Vallbona s’ha construït al llarg d’aquest any 2016, amb un cost d’uns 200.000 euros pel que fa a la pròpia estructura i uns 50.000 euros corresponents a l’arranjament del seu talús inferior. Amb terra de fusta, baranes que combinen fusta i metall i una llargada de 80 metres, s’aixeca uns 12 metres per sobre del carrer Pare Vilaseca i, per tant, no només permet l’enllaç directe per als vianants entre el carrer Comarca i el parc, sinó que suposa, com ha destacat aquest dissabte Marc Castells, un “nou mirador privilegiat sobre la ciutat, que ens permet descobrir una nova perspectiva diàfana sobre la part sud-oest de la ciutat, el sud de la Conca d’Òdena i La Tossa de Montbui”. L’arranjament del talús inferior, a més, ha de permetre eliminar les baixades d’aigües i terres que, en episodis de tempesta, acostumen a afectar el carrer Pare Vilaseca.

Pel que fa al desplegament de l’Anella Verda, actualment s’ha completat l’anella sud, la denominada Fluvial, que transcorre a tocar del riu Anoia i pel Passeig Verdaguer, mentre es continuen duent a terme accions per acabar enllestint a mig termini les altres dues. La nova passera de Vallbona formarà part de l’Anella Central, que ha de permetre recórrer, també amb un traçat circular, el Passeig Verdaguer i l’Avinguda Catalunya. De fet, en aquest recorregut, els darrers anys s’hi han executat altres accions, com l’enllaç segur per als vianants entre l’Escola Dolors Martí i l’Hospital d’Igualada. La tercera anella circular, la de les Guixeres, també s’hi ha fet accions, com ara el vial lateral a la carretera de Les Maioles, i a dia d’avui, altres trams es troben en fase de projecte.

IMATGES DE L'OBERTURA A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir