Sou a: Inici / Noticies / Estudi d'optimització energètica al mercat de La Masuca

Estudi d'optimització energètica al mercat de La Masuca

A curt termini contempla la mesura d’optimització de potència, la substitució de lluminàries per LED i la instal·lació del nou sistema de control de climatització
09-11-2018

La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi d’optimització energètica del mercat municipal La Masuca d’Igualada, un treball que té com a objectiu avaluar el comportament energètic de l’edifici i definir propostes d’estalvi passives i actives valorades a nivell tècnic, energètic i econòmic. El treball analitza el cost de les propostes plantejades i el període de retorn de la inversió, que varia segons els escenaris i que se situa entre 20.000 i 130.000 euros, amb períodes de retorn que oscil·len entre cinc i vuit anys. Amb aquest treball el municipi disposa d’un document de guia per aconseguir un equipament més eficient energèticament i amb més confort tèrmic per als usuaris.

L’edifici del mercat es composa de planta baixa, planta altell i dues plantes amb usos diversos, com són les parades del mercat  i espaís auxiliars, oficines, zona d’aparcament i magatzems. Les mesures d’estalvi energètic proposades contemplen mesures en l’enllumenat, substituint les lluminàries actuals per tecnologia LED i instal·lant control d’enceses, millores en la climatització actual i el seu control, instal·lació de més coberta fotovoltaica i per últim millores associades amb el manteniment i la gestió, com l’ajust de la potència contractada.

L’estudi fa referència al fet que es preveu una reforma integral del mercat per al 2023, per  la qual cosa estableix dos escenaris, un a curt termini i un segon, a mig termini. L’escenari a curt termini, amb un període de retorn inferior als cinc anys, contempla la mesura d’optimització de potència, la substitució de lluminàries actuals per tecnologia LED i la instal·lació del nou sistema de control en el sistema de climatització actual. L’escenari a mig termini inclou mesures com el control d’enceses, la nova instal·lació de fotovoltaica a coberta i la millora de manteniment en les instal·lacions de climatització.

(*informació via DIBA)

  • Compartir