Sou a: Inici / Noticies / Estudiants de Blanquerna es formaran al 4D Health

Estudiants de Blanquerna es formaran al 4D Health

La Fundació Blanquerna i el 4D Health han signat un conveni de col•laboració en l’àmbit de la formació i la investigació.
14-04-2016

Aquest dimecres el centre de simulació 4D Health i la facultat de Ciències de la Salut de Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (URL) han signat un conveni de col·laboració perquè els universitaris puguin realitzar simulacions mèdiques al centre igualadí. El degà de la facultat, Màrius Duran, i el director general de la Fundació Blanquerna Andreu Ibarz, ja havien estat dilluns al centre d’innovació per la salut 4D Health per assistir a una simulació i conèixer de primera mà el potencial de les instal·lacions.

Entre els objectius d’aquest conveni es troba el d’intensificar les relacions entre la Universitat i el món professional, tant en l’àmbit de la recerca i la investigació científica i tècnica, com en l’àmbit de la formació teòrica i pràctica dels estudiants, els professionals i de la població en general.

A la compareixença conjunta celebrada aquest dimecres s’ha anunciat que la xifra d’estudiants que faran simulacions mèdiques serà d’uns tres-cents cada curs. Per l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, “aquest acord és un pas més per consolidar Igualada com a ciutat especialitzada en estudis universitaris en l’àmbit de la salut”. La primera tinent d’alcalde i directora executiva del 4DH Àngels Chacón ha agraït “l’obertura de mires de Blanquerna per introduir nous mètodes d’aprenentatge” i ha assegurat que es treballarà amb més universitats, a més de la Universitat de Lleida amb qui el centre col·labora des dels seus inicis. Per la seva banda, el degà de la facultat Màrius Duran ha destacat “la qualitat de les instal·lacions del 4DH i el lideratge, que el fan un centre de simulació únic” i s’ha mostrat convençut que la formació dels alumnes farà un salt importantíssim després de fer pràctiques al 4Dh, ja que els permetrà adquirir habilitats i competències que després podran portar a la pràctica amb pacients reals.

La facultat de Ciències de la Salut de Blanquerna de la Universitat Ramon Llull · La Facultat deCiències de la Salut Blanquerna de la URL, situada al centre de Barcelona, és una facultat innovadora en formació dins l'àmbit de les ciències de la salut. Plenament inserida en el sector sanitari i empresarial, és líder en actualitzar els plans d'estudi de les noves necessitats del sector. Imparteix estudis d’Infermeria, Fisioteràpia i Nutrició Humana i Dietètica.

El Centre 4D Health: un hospital on tot és real excepte els pacients · L’Hospital simulat 4D Health es troba situat a l’edifici de l’antic hospital d’Igualada i té per objectiu augmentar la seguretat dels pacients i reduir els errors en salut a través de la formació i entrenament dels professionals en un escenari gairebé real. Va ser inaugurat el març de 2015 i la seva posada en marxa va ser possible gràcies al suport d’un fons europeu d’innovació FEDER. Està gestionat pel Consorci Sociosanitari d'Igualada, rep el suport de l’Ajuntament d’Igualada i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, i hi col·laboren empreses punteres com Grífols.

  • Compartir