Sou a: Inici / Noticies / Evolució dels cursos 2014 d'Anoia Activa

Evolució dels cursos 2014 d'Anoia Activa

El passat mes de febrer, l’Ajuntament d’Igualada va iniciar la programació de cursos en el marc del projecte Anoia Activa. Les accions estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del projecte Treball a les 7 comarques i amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu. Aquesta formació ofereix quinze places per cada curs.
09-09-2014

El passat mes de febrer, l’Ajuntament d’Igualada va iniciar la programació de cursos  en el marc del projecte Anoia Activa. Les accions estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del projecte Treball a les 7 comarques i amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu. Aquesta formació ofereix quinze places per cada curs.

El primer curs que s’ha executat ha estat el de Cuina per a Col·lectivitats, Dietètica i Nutrició, que s’ha realitzat entre febrer i juliol. Es tracta d’un curs de 350 hores, repartides de la següent manera: 190 hores de formació teòric pràctica en cuina, 44 hores en dietètica i nutrició, 16 hores d’educació emocional, 10 hores de prevenció de riscos laborals, 10 hores de formació en tècniques de recerca de feina i 80 hores de pràctiques en empreses del sector.

Durant el mes de març es va iniciar una formació en l’àmbit sanitari, concretament de Zelador/a sanitari/a. Aquest curs té 290 hores de durada total, de les quals 174 hores han estat teòriques, 36 hores de competències transversals (16 en educació emocional, 10 de prevenció de riscos laborals i 10 en tècniques de recerca de feina) i 80 hores de pràctiques en empresa.

El darrer curs que s’ha impartit durant aquests primers sis mesos ha estat el d’Operari de Magatzem de Grans Superfícies, on els alumnes han optat a una formació molt completa amb 335 hores totals (219 teòriques, 36 en competències transversals com a la resta de cursos), de les quals 80 hores han estat pràctiques en empreses de la comarca. Aquesta formació també ha generat molt interès, ja que aportava coneixements en lectors PDA i en la conducció de carretons elevadors.

La valoració dels tres cursos ha estat molt positiva. De cara al mes de setembre es començaran a gestionar els dos cursos que resten pendents: Administratiu Back-office amb Idiomes, Sector Retail - Moda i Muntatge de Bastides Industrials, amb 176 hores i 86 hores respectivament.

A la pàgina web www.anoiaproject.cat/cursos es pot trobar més informació referent a aquetes accions formatives i també de la resta d’actuacions que estan previstes durant aquest any 2014 dins del projecte Anoia Activa.

  • Compartir