Sou a: Inici / Noticies / Expedient de caducitat de la concessió a Monbus Hispano Igualadina

Expedient de caducitat de la concessió a Monbus Hispano Igualadina

Territori enllesteix actualment una vintena d’expedients sancionadors i preveu iniciar aviat l'expedient de caducitat de la concessió
24-11-2017

El departament de Territori de la Generalitat de Catalunya preveu iniciar properament els tràmits per retirar la concessió del servei regular de bus entre Igualada i Barcelona a l’empresa Monbus Hispano Igualadina.

Aquest divendres, 24 de novembre, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, han mantingut una reunió a l’Ajuntament d’Igualada amb els alcaldes de la capital de l’Anoia, de Castellolí, del Bruc i d’Abrera, alguns dels municipis directament vinculats a aquest servei. En aquesta trobada, els han traslladat els resultats de l’auditoria externa encarregada per la Generalitat i que ha avaluat aquest servei de transport al llarg dels últims mesos.

Acabada la reunió, Font ha explicat que d’aquesta auditoria es deriven dades com ara que els vehicles no fan el 8% de les parades que haurien de fer, que algunes de les inspeccions dels vehicles han estat desfavorables, que es produeixen canvis d’horari unilaterals per decisió del concessionari sense comunicar-los ni a l’usuari ni a la Generalitat o que el nivell d’informació telefònica als usuaris ha estat, en alguns moments dels últims mesos, molt deficient.

Segons Font, ara mateix s’estan tancant 16 expedients greus pel servei deficitari de la companyia corresponents a aquest any 2017, que esdevindran definitius properament. A més, de la pròpia auditoria se’n desprendran entre 6 i 8 expedients més. En conseqüència, ha anunciat que “en el primer trimestre de l’any 2018 iniciarem l’expedient de caducitat de la concessió del servei entre Igualada i Barcelona a la Hispano Igualadina, l’actual concessionari”, una mesura que es pot adoptar a partir de 7 expedients greus en un mateix any.

Aquest serà un procés d’audiència pública, en què l’empresa podrà presentar els seus arguments i al·legacions i que finalitzarà amb una avaluació per part de la comissió jurídica assessora de la Generalitat, que serà qui en darrer terme validarà aquest expedient. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha recordat que “hem intentat de totes les maneres possibles revertir aquest servei” però “hi ha suficients motius, des d’un punt de vista objectiu i des d’un punt de vista administratiu, amb una auditoria i més de set expedients greus en un any, per prendre aquesta decisió”. En tot cas les mesures que siguin adoptades en el marc d’aquest expedient de caducitat, seran respectuoses amb el procediment administratiu establert i garantiran la continuïtat de la prestació del servei, respectant en tot moment els drets dels treballadors vinculats a la seva prestació.

Ha afegit, finalment, que “lamentem molt aquesta situació, perquè tots els esforços que hem posat des de la Generalitat perquè els usuaris del transport públic entre Igualada i Barcelona tinguessin una bona percepció del servei hagin d’acabar amb un expedient de caducitat com a única alternativa per revertir la situació”.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha apuntat que “aquest no serà un camí ràpid, però està en marxa i comencem a veure la llum al final del túnel” i ha afirmat que “els alcaldes estem agraïts perquè la Generalitat de Catalunya hagi pres seriosament les reivindicacions dels usuaris i els ajuntaments, hagi fet les comprovacions necessàries per mitjà d’una auditoria molt rigorosa i ara emprengui la via definitiva per a posar remei a aquesta històrica reivindicació i oferir un servei a l’alçada del que es mereixen els nostres ciutadans”.

 

 

 

  • Compartir