Sou a: Inici / Noticies / Federico Mayor Zaragoza, rebut a l'Ajuntament d'Igualada

Federico Mayor Zaragoza, rebut a l'Ajuntament d'Igualada

L'exdirector general de la UNESCO va obrir, el 19 de setembre, la nova programació de l'AUGA a l'Ateneu
20-09-2018

Federico Mayor Zaragoza, director general de la UNESCO entre els anys 1987 i 1999, va protagonitzar aquest 19 de setembre l'acte d'inici de la nova programació de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran (AUGA) al Teatre Municipal l'Ateneu. Prèviament, l'alcalde Marc Castells, acompanyat d'alguns regidors del govern municipal i representants d'UNESCO Igualada, li va donar la benvinguda a la ciutat i van mantenir una breu trobada a l'Ajuntament.

Mayor Zaragoza va ser diputat al Congrés entre 1977 i 1978, ministre d'Educació del govern d'Adolfo Suárez entre 1981 i 1982 i eurodiputat al Parlament Europeu l'any 1987. Posteriorment, la seva gestió a la UNESCO es va concentrar a impulsar projectes de promoció de la pau, els drets humans i el diàleg entre cultures. El 1999, havent deixat el càrrec, va crear la Fundació per una Cultura de Pau, amb la qual ha continuat desenvolupant els objectius que es va proposar al capdavant de la UNESCO.

L’AUGA és una iniciativa que vol difondre la cultura, despertar l’interès, estimular i satisfer les inquietuds intel·lectuals de la gent gran. Des de l’entitat es proposen conferències setmanals i algunes excursions, per tal de fer gaudir i dinamitzar el dia a dia de la gent adulta de la comarca. Durant els darrers mesos de l'any, l'AUGA proposarà protagonistes com Marta Palacín amb les seves històries de bruixes, Fabián Mohedano per parlar sobre la reforma horària, Ramon Francolí per fer-ho sobre la solidaritat, els músics Edmon Bosch i Montserrat Talló, l'associació d'agermanament Igualada-Nueva Esperanza, l'esportista Esteve Camps, Marc Illa per parlar de la intimitat, Carles Sàiz per glossar Domènech i Muntaner, els amics del Zoom, el periodista i escriptor Oriol Solà, Pau Valls i els secrets de la neuropolítica, el Patge Faruk celebrant els seus 75 anys i, finalment, el Quartet Altimira.

  • Compartir